Un copil de 2 ani, suspectat de rujeolă, a murit la Spitalul Judeţean din Suceava

Un copil de 2 ani din localitatea Mitocu Dragomirnei a murit, joi, la Spitalul Judeţean din Suceava, medicii suspectând că decesul copilului ar fi survenit din cauza rujeolei, mai ales că nu era vaccinat, transmite corespondentul Mediafax.

215 afișări
Imaginea articolului Un copil de 2 ani, suspectat de rujeolă, a murit la Spitalul Judeţean din Suceava

Un copil de 2 ani, suspectat de rujeolă, a murit la Spitalul Judeţean din Suceava

Potrivit doctorilor, copilul a fost internat marţi în secţia de Pediatrie a Spitalului din Suceava cu diagnosticul de stomatită, însă miercuri seara a fost mutat în secţia de Terapie Intensivă după ce starea lui s-a agravat.

În cursul zilei de joi copilul a murit, existând bănuiala că decesul a survenit în urma rujeolei.

Micuţul nu era vaccinat împotriva acestei boli.

Medicii au prelevat probe pe care le-au trimis la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, dar şi la un laborator privat pentru stabilirea diagnosticului, dacă a fost sau nu vorba de rujeolă, dar rezultatele vor veni săptămâna viitoare.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 5 ianuarie este 10.307, din care 37 de decese, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică.

În săptămâna 1 – 5 ianuarie 2018 au fost raportate încă 28 de cazuri noi în 7 judeţe şi în municipiul Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici