Video Un copil de 6 ani dispărut de acasă a fost găsit după o noapte de căutări, dezbrăcat şi la 10 km de casă. Gestul impresionant al unui jandarm

Un copil de 6 ani şi 11 luni, dispărut de acasă de vineri, a fost găsit sâmbătă, după o noapte de căutări. Copilul din Dolj a fost găsit la 10 kilometri de casă, dezbrăcat, dar din primele informaţii reiese că nu a fost victima vreunei infracţiuni. Un jandarm l-a îmbrăcat cu tricoul lui.

543 afișări

Băieţelul a dispărut vineri din comuna Rast, judeţul Dolj, a fost ajutat de câinele familiei să supravieţuiască în timpul nopţii, patrupedul păzindu-l tot timpul.

Acesta a fost găsit sâmbătă dimineaţă, la o distanţă de aproximativ zece kilometri de locuinţa părinţilor săi.

La căutări au participat poliţiştii, jandarmii, pompierii, Poliţia de Frontieră şi Inspectoratul General de Aviaţie, cu un elicopter.

Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, a declarat că băiatul de 6 ani şi 11 luni a plecat vineri de acasă în mod voluntar şi a fost găsit sâmbătă.

”Copilul este în afara oricărui pericol, însă a fost transportat la spital pentru efectuarea de investigaţii amănunţite. Din primele informaţii se pare că minorul nu a fost victima vreunei infracţiuni, copilul a fost găsit la aproximativ 10 kilometri de locuinţa sa, de către jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj, în urma eforturilor susţinute desfăşurate în cooperare cu celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Încă din momentul sesizării poliţiştilor cu privire la dispariţia minorului au fost formate echipe de căutare care au fost angrenate în misiune pe tot parcursul nopţii, până la momentul găsirii copilului. Echipele de căutare de la nivelul solului au fost sprijinite de un elicopter dotat cu termoviziune, aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne. Minorul a fost însoţit în toată această perioadă de către un căţel, care l-a protejat pe tot timpul nopţii. S-a dezbrăcat singur, are probleme psihice", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Un jandarm i-a oferit tricoul său când a văzut că băiatul este dezbrăcat.

"A fost găsit undeva în zona de nord a localităţii Negoi, la aproximativ 10 kilometri de domiciliul acestuia. Era într-o stare bună. A fost preluat de către colegii mei şi dus la ambulanţă, în vederea efectuării unei evaluări mai amănunţite a stării de sănătate. A fost găsit pe câmp, un jandarm de la noi i-a oferit haine", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ion Ţapu, purtătorul de cuvânt al IJJ Dolj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici