Un copil din judeţul Giurgiu a murit intoxicat după un incendiu

Un copil în vârstă de trei ani, din Ghimpaţi, judeţul Giurgiu, a murit miercuri după ce s-a intoxicat cu fum în urma unui incediu izbucnit în casa unde fusese lăsat singur, încuiat, de bunicul său, acesta din urmă având şi el nevoie de îngrijiri medicale.

212 afișări
Imaginea articolului Un copil din judeţul Giurgiu a murit intoxicat după un incendiu

Un copil din judeţul Giurgiu a murit intoxicat după un incendiu

Incendiul a fost anunţat miercuri, în jurul orei 09.00, prin numărul de urgenţă 112 la o locuinţă din Ghimpaţi, judeţul Giurgiu. Ajunşi la faţa locului, pompierii au găsit două victime, un bărbat de 60 de ani şi nepotul acestuia de trei ani. Ambii prezentau intoxicaţie cu fum, copilul fiind găsit în stop cardio-respirator.

"Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vlaşca a fost solicitat pentru a interveni la un incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Ghimpaţi. Din informaţiile de la apelant, s-a spus că avem două victime. S-au deplasat la faţa locului două autospeciale de stingere de la Mihăileşti, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, două ambulanţe ale Serviciului Judeţean Giurgiu.Ulterior a fost solicitat şi un elicopter SMURD. L-a locul intervenţiei s-a constatat că e vorba de două victime, un copil de trei ani în stop cardio-respirator şi bunicul său în vârstă de 60 de ani. Acesta din urmă prezenta o formă uşoară de intoxicaţie cu fum, nefiind nevoie de transportul la spital. Copilul a fost preluat de echipajul SMURD de pe elicopter. S-au efectuat manevre de resuscitare mai bine de 45 de minute, fără succes însă", a declarat purtătorul de cuvânt ISU Vlaşca, Cătălin Florin Neguţ, pentru agenţia MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, copilul a fost găsit căzut lângă uşa de la ieşirea din locuinţă. Bunicul le-ar fi spus salvatorilor că l-a încuiat pe copil în casă pentru a-şi face treburile prin curtea casei.

Focul s-a manifestat la nivelul podului şi a unei dintre camere, fiind distruse elemente de mobilier, haine şi un calculator.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici