Un copil, rănit grav după ce a căzut de pe un tractor lovit de microbuz. Elicopterul SMURD, solicitat

Elicopterul SMURD a fost solicitat, miercuri după-amiaza, pentru a prelua un copil de 3 ani şi jumătate, care a căzut de pe aripa unui tractor lovit de un microbuz, minorul fiind rănit grav, transmite corespondentul MEDIAFAX.

692 afișări
Imaginea articolului Un copil, rănit grav după ce a căzut de pe un tractor lovit de microbuz. Elicopterul SMURD, solicitat

Un copil, rănit grav după ce a căzut de pe un tractor lovit de microbuz. Elicopterul SMURD, solicitat

Copilul de trei ani şi jumătate, din Rusu Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost transportat miercuri după-amiaza, cu un elicopter SMURD, la o clinică de specialitate din Târgu Mureş, după ce a căzut, accidentându-se grav, de pe tractorul condus de tatăl său, care a fost lovit din spate de un microbuz.

Accidentul s-a petrecut pe Drumul Naţional 17, la intrare în localitatea Rusu Bârgăului. Tractorul condus de tatăl copilului circula regulamentar pe marginea drumului, însă micuţul se afla aşezat pe aripa tractorului, fără să fie asigurat.

Potrivit poliţiştilor care au intervenit în zonă, microbuzul înmatriculat în judeţul Timiş care circula pe acelaşi sens cu tractorul, a vrut să îi depăşească, însă şoferul nu a reuşit să se încadreze şi să efectueze manevra în timp util, a tras de volan şi a lovit din spate tractorul.

În urma accidentului copilul s-a dezechilibrat şi a căzut de pe aripa utilajului agricol, pierzându-şi cunoştinţa.

Medicii sunt rezervaţi cu privire la şansele de supraviţuire ale copilului.

„La locul accidentului a intervenit echipajul de Terapie Mobilă Intensivă al Serviciului SMURD Bistriţa-Năsăud, care i-au acordat primul ajutor copilului. Întrucât starea acestuia era foarte gravă, medicii au solicitat sprijinul elicopterului SMURD de la Târgu Mureş care l-a preluat pe copil după ce acesta a fost stabilizat şi l-a transportat pentru investigaţii de specialitate la Târgu Mureş”, a declarat, corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, plt. maj. Marius Rus.

Timp de o jumătate de oră cât elicopterul SMURD a preluat copilul, iar poliţiştii au făcut cercetarea la faţa locului, circulaţia pe Drumul Naţional 17 a fost blocată.

Poliţiştii au început o anchetă, ambii şoferi fiind cercetaţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici