Un copil şi patru adulţi, salvaţi cu organe prelevate luni la Spitalul Floreasca din Capitală

Un copil şi patru adulţi vor fi salvaţi cu organe prelevate luni, la Spitalul Floreasca din Bucureşti, de la un bărbat de 38 de ani aflat în moarte cerebrală după ce a căzut de pe tractor, a declarat, pentru MEDIAFAX, coordonatorul naţional de transplant, dr. Victor Zota.

139 afișări
Imaginea articolului Un copil şi patru adulţi, salvaţi cu organe prelevate luni la Spitalul Floreasca din Capitală

Un copil şi patru adulţi, salvaţi cu organe prelevate luni la Spitalul Floreasca din Capitală (Imagine: Elvira Gheorghita/Mediafax Foto)

Echipele medicale au prelevat, cu acordul familei donatorului, inima, ficatul şi rinichii acestuia.

Tot luni, inima a ajuns la un bărbat de 49 de ani, internat la Floreasca şi diagnosticat cu o boală gravă în 2008.

În noaptea de luni spre marţi, vor fi făcute şi operaţiile de transplantare a ficatului şi a rinichilor, la Institutul Fundeni din Capitală.

Cea mai mare parte a ficatului va avea ca beneficiar un adult, iar lobul cel mic, un copil.

Rinichii vor fi transplantaţi la doi adulţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici