Un crucişător american şi fregata Regina Maria vor desfăşura exerciţii comune în Marea Neagră

Un crucişător american va sosi, la sfârşitul acestei săptămâni, în Portul Constanţa, urmând să desfăşoare exerciţii comune cu fregata Regina Maria şi cu un elicopter al Forţelor Navale Române.

231 afișări
Imaginea articolului Un crucişător american şi fregata Regina Maria vor desfăşura exerciţii comune în Marea Neagră

Un crucişător american şi fregata Regina Maria vor desfăşura exerciţii comune în Marea Neagră (Imagine: Stefan Ciocan/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, nava militară americană "Vella Gulf" va face o escală în Portul Constanţa în perioada 22-25 ianuarie.

Pe parcursul vizitei, crucişătorul american, împreună cu fregata "Regina Maria" şi cu un elicopter al Forţelor Navale Române vor desfăşura exerciţii comune, în cadrul cărora vor fi exersate proceduri specifice privind activităţile de monitorizare a traficului naval, detectarea şi descurajarea atacului ambarcaţiunilor rapide, boarding şi căutare-salvare pe mare.

Exerciţiile se înscriu pe linia antrenamentelor navelor pentru combaterea pirateriei navale, în contextul în care o fregată a Forţelor Navale Române va participa în acest an la Operaţia Navală a Uniunii Europene, EU NAVFOR "Atalanta", în Oceanul Indian.

Tot cu acest prilej, o delegaţie condusă de comandantul navei, comandorul Mark W. Harris, va face vizite la Comandamentul Flotei şi la autorităţile publice locale.

Programul echipajului "Vella Gulf" mai cuprinde activităţi sportive la Academia Navală "Mircea cel Bătrân", vizitarea Muzeului Marinei Române şi a altor obiective turistice din Constanţa.

Nava americană "Vella Gulf" este un crucişător purtător de rachete, ghidate prin sistemul integrat AEGIS, din clasa Ticonderoga. Este o navă multirol proiectată pentru a susţine acţiuni militare împotriva ţintelor aeriene, navale de suprafaţă şi submarine.

Nava are un deplasament de 11.373 de tone, 173 metri lungime, 16,8 metri lăţime şi un pescaj de 10,2 metri. Cele patru turbine cu gaz de 80.000 CP asigură o viteză maximă de 32,5 noduri. Echipajul standard este alcătuit din 33 de ofiţeri, 27 de maiştri militari şi 340 de marinari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici