Un curier a fost înjunghiat de un adolescent de 15 ani, în Harghita. Ce conţinea coletul cu care a fugit suspectul

Poliţiştii din Harghită anunţă că au prins un adolescent de 15 ani din Bălan, bănuit că a ademenit un curier într-o anumită zonă oraşului, l-a înjunghiat în gât şi a fugit cu un colet în care erau 4 telefoane.

5029 afișări
Imaginea articolului Un curier a fost înjunghiat de un adolescent de 15 ani, în Harghita. Ce conţinea coletul cu care a fugit suspectul

Un curier a fost înjunghiat de un copil de 15 ani din Harghita

Ancheta a început în 6 ianuarie, când la 112 a fost sesizat faptul că un curier a fost victima unei agresiuni, la periferia oraşului Bălan.

Poliţiştii au stabilit că victima a fost ademenită în zona respectivă telefonic de un necunoscut care şi-a declinat o identitate falsă. Persoana care a ademenit curierul a preluat un pachet, iar în timp ce curierul introducea datele privind predarea coletului, necunoscutul l-a înjunghiat cu un cuţit în gât şi a fugit, fără să plătească aproape 3.000 de lei pe colet, care conţinea 4 telefoane mobile.

Medicii de pe ambulanţă au dus curierul la Spitalul Judeţean Miercurea Ciuc, unde a şi fost operat.

„Primele ore, ce au cuprins cercetarea la faţa locului şi alte activităţi operative specifice, a căror derulare profesionistă şi rapidă a fost esenţială pentru alegerea direcţiei corecte în anchetă, au făcut posibilă iniţierea unor măsuri poliţieneşti de natură să contureze profilul posibilului autor. Au urmat zile întregi şi chiar nopţi de cercetări şi investigaţii complexe, asupra cărora poliţiştii mai multor structuri, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita şi al Ministerului Afacerilor Interne, s-au aplecat cu profesionalism şi devotament, în scopul stabilirii identităţii autorului şi documentării activităţii infracţionale a acestuia. În primă fază, poliţiştii au pornit de la un mănunchi destul de bogat de posibili autori şi un bagaj mult prea sărac de probe, însă dedicat şi cu perseverenţă, au reuşit să schimbe balanţa dintre acestea”, arată poliţiştii.

Suspecţii au fost eliminaţi unul câte unul, până când a rămas doar un adolescent de 15 ani.

Poliţiştii au făcut percheziţii şi au găsit cele 4 telefoane.

Adolescentul a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, acuzat de tâlhărie calificată, iar marţi a primit mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. El riscă închisoare până la 10 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
copil,
curier,
colet

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici