Un deputat PNL vrea revenirea la completele cauzelor de apel formate din doi judecători

Deputatul PNL Cristian Băcanu, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, a depus în Parlament o propunere legislativă care prevede revenirea la completele cauzelor de apel formate din doi judecători, cu excepţia cazurilor în care legea prevede altfel.

409 afișări
Imaginea articolului Un deputat PNL vrea revenirea la completele cauzelor de apel formate din doi judecători

Un deputat PNL vrea revenirea la completele cauzelor de apel formate din doi judecători

„Am depus la registratura Camerei Deputaţilor o iniţiativă legislativă care stipulează revenirea la completele formate din doi judecători, cu excepţia cazurilor în care legea prevede altfel. Acestă iniţiativă corectează modificările la Legea 304.2004 făcute de PSD în încercarea disperată de îngreuna actul de justiţie. Scopul prezentei iniţiative legislative este acela de a reveni la soluţia legală conformă realităţii sistemului judiciar şi, totodată, de a scoate această situaţie din starea de incertitudine generată de totalitatea actelor normative de suspendare sau prorogare adoptate în acest sens însuşi caracterul temporar al acestora având vocaţia de a impieta asupra previzibilităţii şi stabilităţii organizării şi funcţionării sistemului judiciar”, anunţă deputatul PNL Cristian Băcanu.

El reaminteşte că soluţia legislativă a completului format din 2 judecători pentru judecarea cauzelor în apel a fost menţinută până în anul 2018.

„În încercare de aservire a justiţiei, PSD a forţat adoptarea Legii nr. 207/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, prin care legiuitorul primar a intervenit asupra regimului juridic al mai multor instituţii juridice din sistemul judiciar, inclusiv asupra componenţei completurilor de judecată în discuţie. Nu a contat, la vremea respectivă, avizul negativ dat de Consiliul Superior al Magistraturii care a scos în evidenţă viciile grave de fond ale propunerii, elementele de neconstituţionalitate şi disfuncţionalităţile pe care multe dintre prevederile proiectului le-ar putea genera în organizarea şi funcţionarea sistemului judiciar împiedică o soluţie de avizare favorabilă cu observaţii”, conchide Băcanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici