Un deputat propune reducerea personalului TESA din CNAIR cu cel puţin 50 la sută

Deputatul Marius Sorin Bota propune reducerea personalului TESA din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu cel puţin 50 la sută, orice schimbare fiind făcută prin „tăierea răului de la rădăcină”.

350 afișări
Imaginea articolului Un deputat propune reducerea personalului TESA din CNAIR cu cel puţin 50 la sută

Un deputat propune reducerea personalului TESA din CNAIR cu cel puţin 50 la sută

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Marius Sorin Bota, luni, blocajele şi tergiversările demonstrează că în cadrul CNAIR nu există interes pentru infrastructură.

„Restructurarea CNAIR este o glumă amară la adresa milioanelor de români care aşteaptă de prea mulţi ani autostrăzi şi drumuri moderne. <<Operaţia a reuşit, pacientul este mort!>> pare a fi sloganul Companiei de drumuri. În interiorul CNAIR există o rezistenţă la schimbarea organigramei, la reducerea personalului şi dispersarea familiilor şi a famigliilor. Toate aceste blocaje şi tergiversări demonstrează că în cadrul Companiei nu există interes pentru infrastructură, singura miză fiind conservarea unei fabrici de maculatură care este una extrem de scumpă. Orice schimbare se face prin tăierea răului de la rădăcină, această cosmetizare existentă în prezent printr-o reformă a rotaţiei cadrelor este ineficientă. Este obligatorie o reducere a personalului TESA cu cel puţin 50%”, se arată în comunicat.

Deputatul susţine că situaţia poate fi rezolvată prin înfiinţarea a două-trei companii noi, una dintre ele cu specializare în studii de fezabilitate şi proiectare construcţii.

„Astfel nu vom mai depinde de licitaţii trucate, de preţuri umflate şi de alte aranjamente obscure”, a subliniat Bota.

Acesta crede că dezastrul din infrastructură porneşte în primul rând de la proasta organizare a companiilor „şi abia apoi de la corupţia şi incompetenţa angajaţilor şi a celor care îi coordonează”.

„Consider că ministrul Lucian Bode nu are altă soluţie decât să pună în aplicare urgent un set de măsuri radicale care să fie implementate începând cu acest an, în aşa fel încât să vedem efectele în anii ce urmează”, a conchis Marius Sorin Bota.

Marius Sorin Bota a fost ales pe liste PSD, apoi a aderat la Platforma Liberală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici