Un deputat PSD, de profesie doctor, îi ia apărarea lui Octavian Istratoaie în cazul Florin Busuioc, în timp ce un altul cere măsuri împotriva lui

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa, medic de profesie, îi ia apărarea doctorului Octavian Istratoaie, şeful secţiei de cardiologie de la Craiova, care nu a putut fi contactat marţi noaptea pentru a-l opera pe actorul Florin Busuioc. Bacalbaşa spune că nimeni nu poate fi ”condamnat la o gardă perpetuă”.

4520 afișări
Imaginea articolului Un deputat PSD, de profesie doctor, îi ia apărarea lui Octavian Istratoaie în cazul Florin Busuioc, în timp ce un altul cere măsuri împotriva lui

Un deputat PSD, de profesie doctor: E uşor să fim indignaţi, dar un om nu poate fi condamnat la gardă perpetuă

”Cât timp nu era de gardă, poate să pună telefonul în orice fel, din punct de vedere strict legal. Sigur că ar trebui să avem posibilităţi - o să ajungă ţara asta la un moment dat în situaţia în care să se asigure servicii înalt calificate. Este o situaţie între două ape - nu poate un om să fie permanent la dispoziţie. Asta înseamnă că, de exemplu, un chirurg cardiac nu poate să bea un pahar de vin în viaţa lui, dacă e în Craiova. Este o situaţie care trebuie privită în complexitatea ei”, a declarat pentru MEDIAFAX Nicolae Bacalbaşa în legatura cu cazul Florin Busuioc.

El a precizat că soţia sa, care este medic urolog, răspundea la orice oră.

”Eu am trăit acestă chestiune cu nevasta mea, care era urolog, nu era de gardă şi la două noaptea suna telefonul şi mă duceam şi eu, că nu putea să meargpă la garaj să-şi ia maşina singură. Îmi trăgeam nădragii noaptea la două înjurând... Nu era plătită pentru asta. Trebuie văzute lucrurile în complexitatea lor. E foarte uşor să fim indignaţi, dar un om nu poate fi, prin faptul că este supracalificat, condamnat la o gardă perpetuă pe viaţă”, a adăugat Bacalbaşa.

Doctorul Octavian Istratoaie, şeful secţiei de Cardiologie de la Craiova, nu a răspuns la telefon seara trecută atunci când a fost căutat pentru a interveni de urgenţă în cazul infarctului miocardic făcut de Florin Busuioc. Ulterior, au fost chemaţi de acasă doi medici tineri, Paul Traşcă şi doctorul rezident Eugen Ţieranu. Cei doi au reuşit să-l salveze pe Florin Busuioc după ce i-au instalat un stent.

Faptul că doctorul Octavian Istratoaie avea telefonul închis a fost confimat chiar de către Paul Traşcă, unul dintre medicii care au intrat în sala de operaţie.

Surse medicale spun că situaţia e mai gravă la spitalul din Craiova şi asta pentru că, din cauza unor oameni vechi din sistem, nu îşi asumă nimeni responsabilitatea dezvoltării secţiei şi acoperirii intervenţiilor de o asemenea amploare.

Deputat PSD, despre şeful secţiei Cardiologie din Craiova: Clar trebuie luate măsuri împotriva lui

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, medic de profesie, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că trebuie luate măsuri împotriva şefului secţiei Cardiologie de la Craiova, ”care face tagma medicală de râs” deoarece nu a putut fi contactat marţi seara pentru a-l opera pe actorul Florin Busuioc.

”Noi am depus un jurământ al lui Hipocrate şi deontologia profesională te obligă să tratezi orice om, indiferent de cultură, de vârstă, de naţie şi aşa mai departe, la orice oră din zi şi din noapte. Faptul că un medic şi-a închis telefonul - sper să nu i se fi întâmplat ceva, nu nu aibă o problemă de sănătate sau în familie, dar dacă şi-a închis telefonul ştiind că este şi şef de secţie nu este permis. Clar trebuie luate măsuri împotriva acestui om”, a declarat pentru MEDIAFAX Cătălin Rădulescu, medic de profesie.

El a adăugat că va face o interpelare către ministrul Sănătăţii.

”Nu este un mod de a acţiona a unui medic. Îmi pare rău că oameni de genul ăsta fac de râs tagma noastră medicală. Sigur că voi face o interpelare către ministrul Sănătăţii. Este normal să faci şi cred că o vor face şi alţi colegi de-ai mei medici din Parlamentul României, pentru că nu e firesc”, a adăugat Rădulescu.

Doctorul Octavian Istratoaie, şeful secţiei de Cardiologie de la Craiova, nu a răspuns la telefon seara trecută atunci când a fost căutat pentru a interveni de urgenţă în cazul infarctului miocardic făcut de Florin Busuioc. Ulterior, au fost chemaţi de acasă doi medici tineri, Paul Traşcă şi doctorul rezident Eugen Ţieranu. Cei doi au reuşit să-l salveze după ce i-au instalat un stent.

Faptul că doctorul Octavian Istratoaie avea telefonul închis a fost confimat chiar de către Paul Traşcă, unul dintre medicii care au intrat în sala de operaţie.

Surse medicale spun că situaţia e mai gravă la spitalul din Craiova şi asta pentru că, din cauza unor oameni vechi din sistem, nu îşi asumă nimeni responsabilitatea dezvoltării secţiei şi acoperirii intervenţiilor de o asemenea amploare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici