Un deputat USR îl ironizează pe Tăriceanu: Nu mai are control nici asupra ALDE

Stelian Ion a declarat, referitor la semnăturile strânse pentru moţiunea de cenzură, că au fost discuţii cu diferite partide. Deputatul USR a precizat că a vorbit şi cu cei de la ALDE, deoarece nu te mai poţi baza pe Călin Popescu Tăriceanu, care nu îşi mai controlează nici măcar propriul partid.

545 afișări
Imaginea articolului Un deputat USR îl ironizează pe Tăriceanu: Nu mai are control nici asupra ALDE

Deputat USR, despre semnăturile strânse pentru moţiune: Nu te poţi baza pe ce spune Tăriceanu pentru că nu mai are control nici asupra ALDE

„USR deja a depus toate semnăturile pentru moţiunea de cenzură, la fel şi PNL, UDMR a spus că se alătură, am îndoieli la acest moment în privinţa ALDE pentru că vedeţi ce se întâmplă cu ALDE, nu îţi mai poţi pune absolut deloc baza în acest partid, nu că s-ar fi întâmplat până acum ei de fapt acţionează ca PSD îşi doresc foarte mult să continue această cârdăşie cu PSD, în continuare îşi doresc să se agaţe de putere”, a declarat deputatul USR Stelian Ion, miercuri la Parlament.

Acesta a adăugat că unii au pus foarte multe condiţii, cum ar fi să vadă nou structură a Executivului şi programul de guvernare, precum şi condiţii care nu avea legătură cu moţiunea.

„Au pus foarte multe condiţii, ar fi vrut să vadă şi structura noului Guvern şi programul de guvernare, erau condiţii care nu avea nici un fel de legătură de fapt cu moţiunea de cenzură în sine. Erau condiţii absurde, pretexte de fapt pentru a nu susţine moţiunea, am vorbit cu colegii de la ALDE, am vorbit cu liderul de grup de la Camera Deputaţilor, ALDE şi vorbim şi cu fiecare deputat în parte pentru că iată nu te poţi baza pe ceea ce spune domnul Tăriceanu pentru că nu mai are nici un control nici măcar asupra propriului partid”, a mai afirmat deputatul USR.

Stelian Ion a mai spus că, referitor la ALDE că „este clar că vorbim de oameni care îşi trădează propriul partid şi care vin acum în faţa românilor şi spun fiecare acelaşi refren cum că ei vor binele naţiunii şi ceea ce fac, îl fac pentru binele nostru al tuturor, nu contează partidul în care se află nu contează faptul că trec dintr-o barcă în alta contează că ei se duc acolo la Minister să facă treabă e evident că nu putem crede acest lucru, dar avem de a face cu traseişti şi cu oameni care nu îşi respectă cuvântul dat”.

El a mai precizat că imediat ce vor fi strânse cele 233 de semnături va fi depusă moţiunea de cenzură.

„Imediat cum avem acele 233 de semnături, imediat cum avem aceste semnături trebuie depusă, în nici un caz trebuie să aşteptăm noi Guvernul să vină în Parlament pentru că am văzut că doamna premier Viorica Dăncilă face tot posibilul să evite Parlamentul. Face revoluţii în materie de drept constituţional în sensul că inventează”, a conchis deputatul USR.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, că în cursul săptămânilor următoare va fi depusă moţiunea de cenzură.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniştri vacante, respectiv Graţiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei şi Ştefan Băişanu, ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. Propunerile vor fi trimise miercuri preşedintelui Klaus Iohannis.

Taguri:
stelian,
usr,
moţiune

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici