Un deţinut a evadat de la Penitenciarul Botoşani. Bărbatul a fost prins

Un deţinut condamnat pentru furt a evadat, miercuri, din Penitenciarul Botoşani, fiind prins în localitatea Truşeşti, aflată la aproximativ 30 de kilometri distanţă de municipiul Botoşani, de către patru angajaţi ai unităţii de detenţie.

412 afișări
Imaginea articolului Un deţinut a evadat de la Penitenciarul Botoşani. Bărbatul a fost prins

Un deţinut a evadat de la Penitenciarul Botoşani (Imagine: Claudiu Irimie/ Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Botoşani, deţinutul, care ispăşea o pedeapsă de un an şi zece luni pentru furt calificat, a fost prins după aproape două ore, de către patru angajaţi ai unităţii.

Deţinutul a fost prins în localitatea Truşeşti, aflată la aproximativ 30 de kilometri distanţă de municipiul Botoşani.

În acest caz a fost sesizat Parchetul Tribunalului Botoşani şi, în paralel, continuă cercetarea administrativă în vederea identificării circumstanţelor în care a avut loc incidentul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Botoşani, Ana Maria Anghel, deţinutul ispăşea o pedeapsă de un an şi zece luni pentru furt calificat şi se afla în penitenciar din vara anului trecut, în regim de detenţie semi-deschis .

Conform sursei citate, miercuri, deţinutul, în vârstă de 28 de ani, din localitatea ieşeană Costeşti, lucra la gospodăria agrozootehnică a penitenciarului, iar la un moment dat a plecat să ia insecticid, iar ulterior angajaţii penitenciarului au constatat dispariţia acestuia.

Pentru prinderea acestuia, poliţiştii au organizat mai multe filtre în Botoşani, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Botoşani, Daniela Gheorghiescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici