Un eurodeputat român cere Comisiei Europene să investigheze situaţia din Transnistria

  • Comisia Europeană trebuie să investigheze situaţia drepturilor omului din regiunea Transnistria, cere europarlamentarul român Eugen Tomac.
  • „La mai bine de 100 de kilometri de frontiera UE avem un conflict înghetat menţinut de Federaţia Rusă pe teritoriu Republicii Moldova”, spune Tomac.
710 afișări
Imaginea articolului Un eurodeputat român cere Comisiei Europene să investigheze situaţia din Transnistria

Un eurodeputat român cere Comisiei Europene să investigheze situaţia din Transnistria

„Doresc să aduc în actualitatea Parlamentului European un subiect care e uitat, din nefericire. La mai bine de 100 de kilometri de frontiera Uniunii Europene în continuare avem un conflict înghetat menţinut de Federaţia Rusă pe teritoriu Republicii Moldova. Cred că, în calitate de for care veghează respectarea drepturilor omului în întreaga lume, avem obligaţia să acţionăm şi să îi susţinem pe cei aproape jumătate de milion de cetăţeni ai RM care sunt ţinuţi ncaptivitate de către Armata Federaţiei Rusă, prezentă ilegal pe teritoriul acestui stat vecin UE”, spune în plenului Parlamentului European Eugen Tomac.

El cere Comisiei Europene să investigheze situaţia cu privire a drepturile omului din această regiune

Parlamentul are obligaţia să ia act de această realitate şi să acţioneze imediat”, afirmă Tomac.

Ulterior, eurodeputatul a scris pe Facebook: „Am fost cu toţii martorii atacului diabolic şi fără precedent pe care Federaţia Rusă l-a aplicat Republicii Moldova, provocând o criză energetică de proporţii. Din păcate, acesta nu a fost un episod izolat, Rusia este un exportator constant de conflicte în Estul Europei. (...) Este inadmisibil ca aici, în Europa, oamenii să fie hărţuiţi de peste trei decenii de către un regim criminal. Regim menţinut la Tiraspol de către armata Federaţiei Ruse, care deşi şi-a asumat această obligaţie la Istanbul în 1999, rămâne pe poziţii în mod ilegal. Voi insista în continuare ca tuturor cetăţenilor din acest ţinut să le fie respectate drepturile fundamentale”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici