Un fost membru CSM crede că Iohannis a fixat deja tema alegerilor parlamentare: Din nou, va fi folosită justiţia

Georgiana Iorgulescu, fost membru CSM, a spus că preşedintele Klaus Iohannis va folosi justiţia ca temă electorală, criticând faptul că Iohannis dă de înţeles că PSD a măcelărit legile justiţiei, iar PNL le salvează.

1023 afișări
Imaginea articolului Un fost membru CSM crede că Iohannis a fixat deja tema alegerilor parlamentare: Din nou, va fi folosită justiţia

G. Iorgulescu, fost membru CSM: Preşedintele a fixat deja tema alegerilor parlamentare. Din nou, va fi folosită justiţia

„Preşedintele nu a indicat, în concret, care sunt greşelile din aceste legi, respectiv ce este de îndreptat. A spune că un partid le-a măcelărit şi intervine acum un altul, salvator, este doar un mod de absolutizare a unei probleme extrem de tehnice dar, din păcate, extrem de politizate în ultimii 10 ani”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Georgiana Iorgulescu, fost membru CSM, în prezent director al Centrului de Resurse Juridice.

Proiectul de lege la care face referire Iohannis ar trebui să aibă o expunere de motive care să ne lămurească juridic, şi nu politic, este de părere Iorgulescu.

„Am sentimentul că preşedintele a fixat deja tema alegerilor parlamentare, exact pe modelul alegerilor europarlamentare. Din nou, va fi folosită justiţia, şi nu sănătatea sau educaţia”, mai spune fostul membru CSM.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, după o discuţie cu premierul Ludovic Orban, că Guvernul va trimite în Parlament o iniţiativă legislativă pentru a „repara legile Justiţiei”, care sunt „în funcţiune şi sunt imperfecte”.

Preşedintele a mai spus că în perioada următoare vor avea loc consultări pe această temă.

„Am urmărit, poate şi dumneavoastră aţi văzut, în spaţiul public a început o discuţie ciudată. În PSD şi între PSD şi sateliţii PSD, încep să îşi plătească poliţe. Au fost câteva aşa-numite dezvăluiri din perioada când PSD a atacat violent justiţia, când PSD a atacat violent legile justiţiei, ” a adăugat şeful statului.

Preşedintele a declarat că el şi Parlamentul, „în special PNL şi cu alte partide democratice”, au dus legile justiţiei la Curtea Constituţională, dar „cert este că cel mai important pas a fost făcut de români”, în privinţa acestor legi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
csm,
preşedinte,
alegeri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici