Un fost primar din Olt, achitat într-un dosar de abuz în serviciu, pe motiv că fapta nu există

Fostul primar al comunei Icoana, Gheorghe Perieţeanu, a fost achitat, luni, de Judecătoria Slatina, într-un dosar în care era acuzat de abuz în serviciu, el fiind şi reţinut pentru 24 de ore, în primăvara anului trecut. Decizia nu este definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

316 afișări
Imaginea articolului Un fost primar din Olt, achitat într-un dosar de abuz în serviciu, pe motiv că fapta nu există

Un fost primar din Olt, achitat într-un dosar de abuz în serviciu, pe motiv că fapta nu există

Gheorghe Perieţeanu era acuzat că, anul trecut, de ziua localităţii Icoana, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, le-a împărţit locuitorilor comunei bonuri în schimbul cărora aceştia puteau să primească mici şi bere. Anchetatorii considerau acest gest al candidatului de atunci la primărie drept mită electorală.

„S-a reţinut că suspectul Perieţeanu Gheorghe, în calitate de primar al comunei Icoana şi de şef al Organizaţiei PNL din comuna Icoana, a obţinut o sponsorizare de 10.000 lei de la SC M. SRL - Slatina pentru organizarea «Zilei Comunei Icoana», bani pe care i-a folosit în interes personal. Totodată, s-a reţinut că suspectul Perieţeanu Gheorghe, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, a dispus ca martorii M. F., S. V., P. R., T. C., C. I., C.C.D. şi P. M., funcţionari ai Primăriei comunei Icoana, să distribuie tichete valorice, tipărite în mod abuziv, în scopul de a obţine capital electoral”, se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul Slatina.

Ei au fost însă contrazişi de magistraţii Judecătoriei Slatina, care au decis că nu există fapta, potrivit soluţiei postate pe portalul instanţei.

Decizia nu este definitivă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici