Un funcţionar de la Finanţe Harghita l-a "spânzurat" pe Avram Iancu de Ziua Maghiarilor

Un funcţionar de la Direcţia Finanţelor Publice Harghita a organizat, în centrul municipiului Miercurea Ciuc, o "acţiune de informare" privind revoluţia de la 1848-1849, în cadrul căreia un manechin reprezentându-l pe Avram Iancu a fost "judecat" şi apoi "spânzurat", relatează "Gândul".

149 afișări
Imaginea articolului Un funcţionar de la Finanţe Harghita l-a "spânzurat" pe Avram Iancu de Ziua Maghiarilor

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, sărbătorită în Odorheiul Secuiesc (Imagine: Balazs Attila/Mediafax Foto)

Potrivit "Gândul", în centrul municipiului Miercurea Ciuc a avut loc, de Ziua Maghiarilor, "o acţiune cu caracter de informare privind evenimentele istorice legate de revoluţia de la 1848-1849", acţiune al cărei organizator a fost Csibi Barna, funcţionar public la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Harghita şi membru al Asociaţiei de Cultură şi Tradiţii Garda Secuiască.

Acesta a "judecat" şi apoi "spânzurat" un manechin reprezentându-l pe Avram Iancu, "acuzat de crimă împotriva umanităţii şi genocid".

Pe blogul său personal, Csibi Barna arată că a intenţionat să facă astfel cunoscute faptele "moţilor conduşi de Avram Iancu, Petru Dobra, Axente Sever şi alţii", comise cu "o cruzime animalicească" împotriva maghiarilor.

El a expus o listă cu numărul şi numele victimelor "genocidului antimaghiar, precum şi localităţile unde acestea s-au petrecut".

"Dumnezeu să fie milostiv cu sufletul lui. Aşa păţesc toţi care greşesc împotriva naţiunii maghiare şi al secuilor", a spus Csibi Barna.

"Acţiunea de informare" a fost autorizată, potrivit inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita, Dan Iamandi. Acesta spune că "spectacolul" organizat de Csibi Barna nu a stârnit interesul cetăţenilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici