Un important oraş european va oferi transport public gratuit persoanelor cu venituri mici

  • Începând cu luna aprilie 2023, persoanele cu venituri mici vor putea obţine un bilet gratuit pentru utilizarea sistemului de transport public din Amsterdam.
  • Regiunea de transport speră să compenseze "persoanele care au nevoie disperată de acest lucru" din cauza tarifelor mai mari din transportul public.
2296 afișări
Imaginea articolului Un important oraş european va oferi transport public gratuit persoanelor cu venituri mici

Tarifele de transport public ale transportatorilor regionali vor creşte brusc anul viitor, în medie cu 7,24%. Preţurile mai mari sunt cauzate parţial de costurile mai mari ale energiei şi de inflaţie.

Biletele disponibile gratuit sunt cele cu care se poate călători liber timp de o oră şi jumătate în toate autobuzele, tramvaiele şi metrourile din zona Amsterdamului. Începând din aprilie, orice persoană care nu câştigă mai mult de 130 la sută din nivelul venitului minim poate solicita aceste bilete prin intermediul unui site, potrivit NL Times.

Pot fi comandate până la opt bilete pentru fiecare adresă de domiciliu, potrivit regiunii de transport. Acest lucru este suficient pentru a ajunge la toate destinaţiile din regiunea de transport şi pentru a se întoarce la punctul de origine, pentru o familie medie, a precizat Vervoerregio Amsterdam.

Se estimează că peste 95.000 de gospodării vor fi sprijinite prin această acţiune, a declarat consilierul pentru politica de transport din Amsterdam, Melanie van der Horst. "Bineînţeles că ar fi frumos dacă toţi călătorii ar putea fi compensaţi. De exemplu, prin eliminarea TVA-ului la bilete. Cerem cabinetului să se apuce de treabă în acest sens".

Biletele gratuite nu pot fi emise decât începând cu luna aprilie, din cauza timpului de pregătire necesar, potrivit regiunii de transporturi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici