Un incendiu puternic la Compania de Utilităţi Publice Bârlad a fost stins după patru ore şi jumătate

Un puternic incendiu, cu pericol de extindere la o staţie de carburanţi, a avut loc, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, la Compania de Utilităţi Publice Bârlad, după ce flăcările au cuprins birourile şi atelierele societăţii, intervenţia pompierilor durând aprximativ patru ore şi jumătate.

110 afișări
Imaginea articolului Un incendiu puternic la Compania de Utilităţi Publice Bârlad a fost stins după patru ore şi jumătate

Un incendiu puternic la Compania de Utilităţi Publice Bârlad a fost stins după patru ore şi jumătate (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, incendiul a izbucnit de la un coş de fum deteriorat al unei sobe amplasate într-un atelier al Companiei de Utilităţi Publice (CUP) Bârlad, societate aflată în subordinea Consiliului Local şi care se ocupă de salubrizarea oraşului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ulterior, flăcările s-au extins la clădirea de birouri şi la atelierul mecanic, existând pericolul propagării şi la staţia de carburanţi a societăţii de unde se alimentează maşinile de transport deşeuri menajere.

Paznicul societăţii, cel care, de altfel, ar fi făcut focul în soba de la care s-a declanşat incendiul, i-a alertat pe pompieri la numărul de urgenţă 112, în zonă fiind trimise trei autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă.

"În momentul în care pompierii au ajuns la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat, cu violenţă, dezvoltarea şi propagarea acestuia făcându-se foarte rapid din cauza cantităţilor de materiale combustibile existente în zona de ardere, precum şi a observării şi anunţării cu întârziere a incendiului. Flăcările au distrus aproximativ o sută de metri pătraţi de acoperiş şi patruzeci de metri pătraţi de tavan, precum şi o serie de obiecte şi instalaţii aflate în incintă. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să fie lichidat în limitele găsite în momentul sosirii, fără ca acesta să se extindă şi la alte spaţii din incinta operatorului economic, inclusiv la staţia de carburanţi”, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene.

Intervenţia pompierilor pentru lichidarea incendiului de la CUP Bârlad a durat patru ore şi jumătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici