Un italian căutat pentru infracţiuni economice a fost reţinut pe Aeroportul Otopeni

Un italian căutat de autorităţile din ţara sa pentru infracţiuni economico-financiare, despre care, potrivit presei italiene, se bănuieşte că ar avea legături cu serviciile secrete din Israel şi SUA, a fost reţinut, marţi după-amiază, pe Aeroportul Otopeni, de către poliţiştii de frontieră.

851 afișări
Imaginea articolului Un italian căutat pentru infracţiuni economice a fost reţinut pe Aeroportul Otopeni

Un italian căutat pentru infracţiuni economice a fost reţinut pe Aeroportul Otopeni (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Elio Ciolini, în vârstă de 66 de ani, a fost legitimat după ce a coborât dintr-un avion care venea din oraşul elveţian Zürich şi s-a constatat că avea acte false, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţia de Frontieră.

El a fost reţinut de poliţiştii de frontieră de la aeroport, în jurul orei 17.00, întrucât este căutat de autorităţile italiene pentru infracţiuni economico-financiare.

Născut la Florenţa pe 18 august 1946, Elio Ciolini a fost arestat în mai multe rânduri pentru înşelăciuni, fraude, emiterea de titluri de obligaţiuni false şi încălcarea termenilor eliberării condiţionate, potrivit presei italiene.

Personajul este unul controversat şi misterios în Italia, fiind suspectat de legături strânse cu Serviciul israelian de informaţii externe (Mossad) şi cu serviciile secrete americane. De altfel, de multe ori, el şi-a asumat o identitate falsă, conform presei din Italia.

Ciolini a oferit de multe ori informaţii autorităţilor italiene, în special în cazul atentatelor mafiote comise în Italia în august 1980. În ultimii ani, a fost cercetat pentru emiterea de titluri de obligaţiuni false italiene, precum şi într-un caz de înşelăciune şi şantaj, a mai relatat presa italiană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici