Un italian rănit într-un accident la Iaşi a refuzat internarea după ce a văzut condiţiile din spital

Un cetăţean italian care a fost rănit într-un accident de motoscuter la Iaşi a refuzat să fie internat la Spitalul de Urgenţe din municipiu, spunând că vrea să se întoarcă în ţara sa, după ce a văzut condiţiile din spitalul ieşean.

21 afișări
Imaginea articolului Un italian rănit într-un accident la Iaşi a refuzat internarea după ce a văzut condiţiile din spital

Un italian rănit într-un accident la Iaşi a refuzat internarea după ce a văzut condiţiile din spital (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Cetăţeanul italian, în vârstă de 56 de ani, a ajuns, vineri, la Spitalul de Urgenţe din Iaşi, în urma unui accident de motoscuter, bărbatul având fracturi costale, fractură de tibie şi "disjuncţie claviculară".

Medicii ieşeni l-au tratat la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU), apoi i-au recomandat internarea în aceeaşi unitate medicală, cetăţeanul italian refuzând însă acest lucru şi motivând condiţiile precare din sistemul de sănătate din România.

"A fost preluat rapid în UPU, beneficiind de îngrijirile medicale necesare. Pacientul a refuzat ulterior tratamentul, în ciuda avertizărilor privind riscul la care se expune, motivând că preferă să meargă în Italia. El a spus că nu vrea să se trateze la Iaşi, după ce a văzut în ce condiţii lucrează cei de la Spitalul de Urgenţe, dar şi după ce a auzit ceea ce se petrece în sistemul medical românesc", a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii Primire Urgenţe din cadrul Spitalulului de Urgenţe.

Italianul a părăsit în cursul după-amiezii spitalul ieşean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici