Un licean din Deva a făcut stop cardiac în curtea şcolii, în timpul unei pauze

Un elev de clasa a XII-a de la Colegiul "Transilvania" din Deva a făcut stop cardiac, în curtea şcolii, în timpul unei pauze, adolescentul fiind transportat la spital în stare gravă, fiind în comă de gradul doi.

191 afișări
Imaginea articolului Un licean din Deva a făcut stop cardiac în curtea şcolii, în timpul unei pauze

Un licean din Deva a făcut stop cardiac în curtea şcolii, în timpul unei pauze (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

Elevul de clasa a XII-a de la Colegiul "Transilvania" din Deva, în vârstă de 18 ani, a ieşit în curtea şcolii, în pauza de la ora 10.00, împreună cu colegii de clasă. La finalul pauzei, tânărul le-a spus colegilor că se simte rău, după care a căzut.

"A fost chemat medicul şcolii, care şi-a dat seama că este un caz grav. Apoi a fost chemată salvarea", a declarat directorul Colegiului "Transilvania" din Deva, Sorin Demeter.

Elevul a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva şi a fost internat la Secţia de Terapie Intensivă, unde medicii i-au făcut primele investigaţii.

"Era în stop cardiac şi a fost resuscitat. Era în stare gravă când l-au adus la noi. Starea lui necesita intubaţie. A fost intubat şi s-a început tratamentul cazurilor de stop cardiorespirator şi, ulterior, a ajuns în ATI, unde se continuă investigaţiile. Se face tomografie computerizată, ecografie generală, ecocardiografie", a declarat şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, medicul Tănase Popa.

Medicii spun că starea elevului este gravă, fiind în comă de gradul al doilea.

Colegii de clasă şi conducerea şcolii spun că băiatul s-a mai plâns că nu se simte bine şi că oboseşte repede. El era scutit de la orele de sport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici