Un mare număr de români au probleme în a-şi încălzi locuinţa

Aproximativ 9,6% din locuitorii României nu îşi permit să-şi încălzească în mod suficient locuinţa, arată cifrele Eurostat pentru 2018, publicate luni. Tendinţa este una de scădere în condiţiile în care, în 2007, procentul care declarau că au probleme cu acest cost era de 33,3%.

1244 afișări
Imaginea articolului Un mare număr de români au probleme în a-şi încălzi locuinţa

Aproape 10% din populaţia României are probleme în a-şi încălzi locuinţa

La nivel european, în 2018, procentul celor care spuneau că au probleme în a-şi încălzi în mod suficient locuinţa era de 7%. Cel mai ridicat nivel, de 11%, a fost consemnat în anul 2012, tendinţa fiind una de scădere în anii următori.

Cel mai mare procent al celor care declară că nu-şi permit să-şi încălzească locuinţa a fost înregistrat în Bulgaria (34%), urmată de Lithuania (28%), Grecia (23%), Cipru (22%), Portugalia (19%) şi Italia (14%).

La polul opus se situează populaţia din Austria, Finlanda, Luxemburg, Olanda, Estonia şi Suedia, unde doar 2% spun că nu-şi permit să-şi încălzească corespunzător locuinţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici