FOTO. Un meteorit ar fi căzut în judeţul Iaşi, anunţă un profesor de fizică: S-a resimţit un zgomot puternic, caracteristic unei explozii mari

  • Fragmente provenite dintr-un meteorit ar fi căzut sâmbătă într-o comună din judeţul Iaşi, potrivit unui profesor de Fizică de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza.
  • Căderea meteoritului a creat un zgomot puternic, asemănător unei explozii mari
  • Corpurile de meteorit sunt acum analizate de specialişti.
6904 afișări
Imaginea articolului FOTO. Un meteorit ar fi căzut în judeţul Iaşi, anunţă un profesor de fizică: S-a resimţit un zgomot puternic, caracteristic unei explozii mari

Un meteorit ar fi căzut în judeţul Iaşi, anunţă un profesor de fizică: S-a resimţit un zgomot puternic, caracteristic unei explozii mari

Profesorul de Fizică Silviu Gurlui de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza a scris despre eveniment pe Facebook şi a publicat fotografii cu corpurile de meteorit.

„Se pare ca avem un nou fragment (de meteorit, etc) cazut in Iasi! Cu un an in urma, deasupra Iasului un meteorit se dezintegra la mare inaltime si a produs un zgomot puternic pe o raza de cel putin 80 Km. Astazi, se pare ca s-a intimpla din nou!!!! La ora 13:15 la sud de Iasi, s-a resimtit un zgomot puternic, caracteristic unei explozii mari. In perimetrul satului Ipatele, com Ipatele. casele/cladirile nu ar fi vibrat atit de tare dar pe acoperisul unei case au fost recuperate bucati de rocă "negricioase, una prezintă irizatii argintii, friabile" - dupa cum mi-a afirmat prietenul meu, Ciprian Ifteme, cel care le-a recuperat. Urmeaza sa le preiau si sa le investighez. Dupa primele informatii, ar rezulta ca a fost din nou un meteorit, directia de cadere ar fi fost Scanteia-Ipatele-Tibanesti-Tansa/Voinesti”, a scris profesorul pe Facebook.

Profesorul povesteşte că cele două corpuri de meteorit vor fi acum analizate.

Cel mai probabil fragmentele au lovit violent acoperişul unei case şi apoi au ricoşat într-un copac apropiat, mai spune expertul.

„Dupa zgomotul puternic de la impactul cu acoperisul a urmat zgomotul undei de soc din aer. Ar fi fost 1-2 secunde declalaj temporal intre cele doua evenimente. Mentionez ca zgomotul l-am putut receptiona de la Bacau”, a precizat profesorul.

Nu este prima oară când un astfel de incident are loc în judeţul Iaşi. În luna iulie, anul trecut, un meteorit ce avea în jur de de 8 kilograme s-a dezintegrat, iar fragmente din acesta au ajuns pe pământ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici