Un microbuz cu 11 elevi care se întorceau de la un concurs şcolar, reţinut de poliţişti în Vaslui

Un microbuz în care se aflau 11 elevi, care se întorceau de la un concurs şcolar, a fost reţinut, în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, în localitatea Puieşti, judeţul Vaslui, deoarece autovehiculul nu avea inspecţia tehnică periodică şi licenţa de transport valabile.

2117 afișări
Imaginea articolului Un microbuz cu 11 elevi care se întorceau de la un concurs şcolar, reţinut de poliţişti în Vaslui

Microbuz cu 11 elevi care se întorceau de la un concurs şcolar, reţinut de poliţişti în Vaslui

Reprezentanţii Poliţiei din Vaslui au declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că inspecţia tehnică periodică a microbuzului în care se aflau 11 elevi era expirată în 4 martie, iar licenţa de transport era expirată de doi ani.

„La ora 21.37 (sâmbătă – n.r.), pe raza comunei Puieşti, poliţiştii au oprit pentru control un microbuz, în care se aflau 11 elevi şi un cadru didactic. I s-a solicitat conducătorului auto să prezinte documentele necesare unei astfel de deplasări. Astfel, s-a constatat ca autovehiculul are ITP-ul expirat din data de 04.03.2019, iar licenţa de transport era valabilă pentru perioada 24.05.2016 - 23.05.2017. Având în vedere cele constatate, conducătorul autovehiculului a fost sancţionat conform prevederilor HG nr. 69/2012 şi OUG 195/2002, iar ca masură complementară, s-a dispus reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, eliberându-se o dovadă, fară drept de circulaţie”, au spus reprezentanţii Poliţiei Vaslui.

Potrivit acestora, la faţa locului a sosit un reprezentant al comunei Ghergheşti, instituţie căreia îi aparţine microbuzul, acesta înjurându-i pe poliţişti. Pentru fapta sa, bărbatul a fost sancţionat.

Copiii au reuşit să plece spe domiciliu, din Puieşti, cu un alt microbuz trimis de Primăria Ghergheşti, aproape de miezul nopţii.

Cei 11 elevi din Ghergheşti se întorceau de la un concurs şcolar .

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici