Un microbuz din România s-a lovit cu un camion în Slovacia/ MAE: Un român este rănit grav. Ceilalţi patru au leziuni superficiale

Cel puţin cinci cetăţeni români au fost răniţi după ce un microbuz înmatriculat în România a intrat în coliziune cu un camion, pe o autostradă din Slovacia, informează presa slovacă.

679 afișări
Imaginea articolului Un microbuz din România s-a lovit cu un camion în Slovacia/ MAE: Un român este rănit grav. Ceilalţi patru au leziuni superficiale

Sursa foto: tvnoviny.sk

Accidentul a avut loc vineri dimineaţă, pe autostrada D2, în zona localităţii slovace Malacka.

Un microbuz de nouă locuri, înmatriculat în România, a intrat în coliziune cu un camion.

Cinci persoane din microbuz, inclusiv doi copii, au fost rănite în accident, informează postul TVNoviny.

Autorităţile slovace verifică circumstanţele producerii accidentului.

MAE:Un român, rănit grav în accidentul rutier din Slovacia. Ceilalalţi patru au leziuni superficiale

 MAE a precizat, vineri, la solicitarea MEDIAFAX, că un român a fost rănit grav şi transportat de urgenţă la un spital din Bratislava, în urma coliziunii între un microbuz şi un camion pe o autostradă din Slovacia. Ceilalţi patru români răniţi au suferit leziuni superficiale.

"Ambasada României în Republica Slovacă urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 21 septembrie 2018, în apropierea localităţii Sekule, pe autostrada D2, incident în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România şi un autocamion. Reprezentanţii ambasadei au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la identitatea persoanelor afectate, starea de sănătate a acestora şi circumstanţele producerii accidentului. Potrivit datelor obţinute până în prezent de către reprezentanţii misiunii diplomatice, un cetăţean român a fost grav rănit, fiind transportat de urgenţă la o unitate medicală din Bratislava. Ceilalţi pasageri au suferit leziuni superficiale, în prezent beneficiind de asistenţă medicală de specialitate", au afirmat reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe, într-un răspuns dat vineri la solicitarea MEDIAFAX.

De asemenea, MAE oferă date de contact la care românii pot cere asistenţă consulară. "Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al misiunii diplomatice: + 43 1 503 24 64, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al ambasadei: +421 902 411 268. Ambasada România la Bratislava monitorizează cu prioritate situaţia, este în contact permanent cu autorităţile locale şi unităţile medicale unde se află internaţi cetăţenii români, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări" a completat MAE.

Ulterior, MAE a precizat: "Cetăţenii români răniţi uşor în urma evenimentului rutier au fost externaţi şi urmează să se deplaseze în România în perioada imediat următoare. Starea persoanei rănite grav s-a ameliorat, urmând a fi supusă unei evaluări în cursul zilei de mâine. Ambasada României la Bratislava continuă monitorizarea cazului, menţine legătura cu autorităţile locale, precum şi cu familia cetăţeanului român internat şi acordă asistenţă consulară, fiind pregătită să intervină inclusiv în cazul unui transfer medical în România".

De asemenea, MAE oferă detalii la care românii pot cere asistenţă consulară.

"Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al misiunii diplomatice: + 43 1 503 24 64, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al ambasadei: +421 902 411 268. Ambasada România la Bratislava monitorizează cu prioritate situaţia, este în contact permanent cu autorităţile locale şi unităţile medicale unde se află internaţi cetăţenii români, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări" a completat MAE.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici