Un mort şi şase răniţi în urma unei explozii produse într-un bloc din Călăraşi. Una dintre persoanele rănite va fi adusă la un spital din Bucureşti

O persoană a murit, iar alte şase au fost rănite, miercuri seară, în urma unei explozii produse într-un bloc de locuinţe din centrul municipiului Călăraşi, primele informaţii arătând că 14 apartamente au fost afectate în urma deflagraţiei care nu a fost urmată de incendiu.

1909 afișări
Imaginea articolului Un mort şi şase răniţi în urma unei explozii produse într-un bloc din Călăraşi. Una dintre persoanele rănite va fi adusă la un spital din Bucureşti

Un mort şi şase răniţi în urma unei explozii produse într-un bloc din Călăraşi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE: Dispeceratul Distrigaz Sud Reţele a fost sesizat miercuri, la ora 18.06, că în municipiul Călăraşi, pe strada Prelungirea Bucureşti, în blocul 38, la apartamentul 2, s-a produs o explozie, se arată într-un comunicat de presă al companiei transmis agenţiei MEDIAFAX.

Echipele Distrigaz Sud Reţele au oprit alimentarea cu gaze a imobilului şi au securizat perimetrul. Acestea au constatat, din primele cercetări, că expozia s-a produs pe instalaţia de utilizare a gazelor naturale.

De asemenea, în urma investigaţiilor tehnice s-a constatat că nu au fost depistate scurgeri de gaze pe branşamentul blocului sau pe reţeaua de distribuţie din zonă.

"Reamintim că exploatarea şi întreţinerea instalaţiei de utilizare de gaze naturale revine clienţilor", a adăugat compania.

Reprezentanţii Distrigaz Sud Reţele au precizat că cercetarile sunt în curs pentru stabilirea cauzelor exploziei de către organele abilitate.

Aceştia au pecizat că în urma incidentului imobilul a fost parţial afectat.

UPDATE Una dintre persoanele rănite va fi transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Capitală, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.

Raed Arafat a spus că echipa medicală deplasată la blocul unde s-a produs explozia a constatat că o persoană a murit la faţa locului.

De asemenea, secretarul de stat a afirmat că una dintre persoanele rănite în explozia din Călăraşi este în stare gravă, astfel că, în urma unei consultări prin teleconferinţă cu medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, s-a hotărât ca o maşină de terapie intensivă cu echipaj SMURD să fie trimisă la Călăraşi pentru a o prelua.

El a precizat că, ulterior, în urma investigaţiilor, medicii vor decide dacă victima va rămâne internată la Spitalul Floreasca sau va fi transferată la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri din Capitală.

Conform sursei citate, o altă persoană rănită în explozie a rămas internată la Spitalul de Urgenţă din Călăraşi.

Totodată, alţi patru răniţi care au ajuns la spitalul din Călăraşi au fost consultaţi, iar medicii au decis că aceştia nu necesită internarea.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a precizat că în cazul răniţilor în deflagraţia de la Călăraşi a existat o colaborare permanentă între Ambulanţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD.

UPDATE Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, plutonier major Ovidiu Tătăranu, deflagraţia, care nu a fost urmată de incendiu, s-a produs miercuri seară, în jurul orei 18.20, într-un bloc de locuinţe situat pe strada Bucureşti, în centrul municipiului Călăraşi, în apropiere de sediul Tribunalului Călăraşi.

Patru echipaje de intervenţie ale ISU Călăraşi şi mai multe autospeciale medicale au intervenit la faţa locului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Călăraşi, Ramona Tudor, a spus că o femeie de 46 de ani a murit, iar alte patru persoane au fost rănite, fiind transportate la Spitalul Judeţean Călăraşi. Doi dintre răniţi sunt în stare mai gravă, cu multiple traumatisme.

Clădirea în care s-a produs explozia a fost evacuată.

În urma primelor verificări s-a stabilit că 14 apartamente au fost afectate de suflul deflagraţiei. Cel mai grav afectate sunt locuinţele de la primul etaj al blocului.

Blocul de locuinţe în care s-a produs explozia are patru etaje.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici