Un muncitor a murit după ce i-a căzut în cap un scripete de la lucrările unui bloc din Sectorul 1

Un muncitor care lucra la reabilitarea unui bloc din Sectorul 1 a murit, marţi după-amiază, după ce i-a căzut în cap un scripete.

451 afișări
Imaginea articolului Un muncitor a murit după ce i-a căzut în cap un scripete de la lucrările unui bloc din Sectorul 1

Un muncitor a murit după ce i-a căzut în cap un scripete de la lucrările unui bloc din Sectorul 1 (Imagine: Andrei Spirache/ Mediafax Foto)

Accidentul de muncă s-a produs la bloc cu 11 niveluri aflat pe Calea Griviţei, unde, în cursul zilei de luni, a început dezafectarea schelelor folosite la anveloparea imobilului.

Marţi după-amiază, muncitorul manevra, de la sol, un scripete. La un moment dat, cablul s-a rupt, iar scripetele a căzut în capul muncitorului.

La faţa locului au venit echipaje de la SMURD, Ambulanţă şi Poliţie, medicii constatând decesul muncitorului.

Poliţia şi Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) vor face verificări în acest caz. Şeful echipei care lucra la bloc dă declaraţii referitoare la împrejurările în care s-a produs accidentul.

Inspectorii de la ITM vor stabili dacă bărbatul decedat lucra cu forme legale şi dacă au fost respectate normele de siguranţă şi securitate în muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici