Un nou caz de Covid-19 în şcoli. Elevă de clasa a 6-a, infectată. Colegii din clasă au fost plasaţi în carantină

O elevă de la o şcoală din oraşul Galaţi este infectată cu virusul SARS-CoV-2. Toţi colegii din clasă au fost trimişi acasă pentru 14 zile. Autorităţile fac anchetă deoarece fata are un frate în clasa a 4-a la aceeaşi şcoală.

19116 afișări
Imaginea articolului Un nou caz de Covid-19 în şcoli. Elevă de clasa a 6-a, infectată. Colegii din clasă au fost plasaţi în carantină

Un nou caz de Covid-19 în şcoli. Elevă de clasa a 6-a, infectată. Colegii din clasă au fost plasaţi în carantină

O elevă de clasa a 6-a de la Şcoala nr. 22 din oraşul Galaţi a fost depistată pozitiv cu Covid-19. Fata s-a simţit rău în prima zi de şcoală. Ea a acuzat dureri de burtă şi a fost plasată în izolare, într-un spaţiu al şcolii. Apoi a fost transportată la spital de părinţi, primul verdict al medicilor fiind că are apendicită acută. Ulterior, testul făcut la internare a arătat că fata are şi Covid-19. Ca urmare, toţi colegii din clasă au fost trimişi acasă.

„Luni, în prima zi de şcoală, fata a avut dureri, a fost plasată în izolator. Apoi părinţii au dus-o la spital. Medicii au spus că are apendicită acută, apoi testul a arătat că are Covid 19. Am luat decizia să-i trimitem acasă pe toţi elevii din clasă pentru următoarele 14 zile. Fata are un frate în clasa a 4-a la aceeaşi şcoală. Fratele nu mai vine la şcoală, la fel ca părinţii săi, el este în izolare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, inspectorul şcolar general al IŞJ, Onuţ Atanasiu.

Şcoala va fi dezinfectată, iar celelalte clase vor adopta scenariul galben în care unii elevi stau acasă şi fac cursuri on-line.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică vor face anchetă epidemiologică şi vor stabili măsurile care se impun.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici