Un nou caz de infecţie cu tulpina din Marea Britanie a fost confirmat la Constanţa. Cine este pacientul

Un nou caz de infecţie cu tulpina din Marea Britanie a fost confirmat la Constanţa, la un bărbat în vârstă de aproximativ 70 de ani.

6007 afișări
Imaginea articolului Un nou caz de infecţie cu tulpina din Marea Britanie a fost confirmat la Constanţa. Cine este pacientul

Un nou caz de infecţie cu tulpina din Marea Britanie a fost confirmat la Constanţa. Cine este pacientul

Încă un caz de infectare cu Sars Cov-2, noua tulpină B.1.1.7, a fost depistat la un bărbat în vârstă de 69 ani, pensionar din Constanţa.
 
 
Bărbatul a început să aibă simptome de boală în data de 28 decembrie 2020, iar în 02 ianuarie 2021 a efectuat un test RT-PCR al cărui rezultat a fost pozitiv. În perioada 4 ianuarie -6 ianuarie 2021 a fost internat în Constanţa, după care, în data de 7 ianuarie 2021 ajunge  într-o unitate medicală din Bucureşti cu stare generală afectată. În data de 17 ianuarie 2021, pacientului i se recoltează o probă pentru un nou test RT-PCR ce revine pozitiv, se ridică suspiciunea infecţiei cu tulpina B.1.1.7, se face secvenţierea cu confirmare astăzi, 26.01.  
 
Pacientul nu a călătorit în Marea Britanie şi nici nu a venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus.
 
DSP Constanţa are în desfăţurare o nouă anchetă pentru acest caz.
 
În prezent, pe teritoriul României au fost identificate 5 cazuri cu noua variantă de coronavirus SARS- Cov -2. 
 
 Tulpina britanică a virusului SARS-COV-2 le dă bătăi de cap specialiştilor

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici