Un nou centru cultural, înfiinţat de PMB pentru promovarea excelenţei în cultură - proiect

Primăria Capitalei a lansat în dezbatere publică un proiect care vizează înfiinţarea Centrului Cultural „Lumina”, ce ar urma să se ocupe de „promovarea excelenţei în cultură” şi „conectarea comunităţilor cu identitatea locală”, conform unui anunţ publicat pe site-ul Municipalităţii.

721 afișări
Imaginea articolului Un nou centru cultural, înfiinţat de PMB pentru promovarea excelenţei în cultură - proiect

Un nou centru cultural, înfiinţat de PMB pentru promovarea excelenţei în cultură - proiect

Centrul Cultural „Lumina” ar avea, potrivit hotărârii supuse dezbaterii de către reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), un număr de 15 angajaţi, iar sediul a fost stabilit în Bulevardul Regina Elisabeta 47, Sector 5.

Potrivit Expunerii de motive, necesitatea unui nou serviciu public este justificată prin satisfacerea unei nevoi culturale.

„Înfiinţarea noului serviciu public Centru Cultural Lumina vine să contureze, să întărească şi să promoveze promovarea excelenţei în cultură, cultura comunităţilor, activităţi de conectare a comunităţilor cu identitatea locală, dar şi europeană, răspândirea eficientă a valorilor, finalizată în produsele culturale ale serviciului public. De asemenea, punerea în valoare a patrimoniului cultural imaterial şi diseminarea valorilor artistice şi a identitiăţii naţionale, diversificarea paletei culturale a Capitalei este o componentă importantă a unui oraş european”, se arată în documentul menţionat.

Concret, proiectul arată că în cadrul noii instituţii, se vor desfăşura activităţi de conservare, cercetare, protejare, transmitere, promovare şi valorificare de patrimoniu nematerial identitar bucureştean, se vor oferi produse culturale şi se vor demara acţiuni de afirmare a valorilor identitare bucureştene.

„Centrul Cultural Lumina va fi organizat ca serviciu public de interes local al Municipiului Bucureşti, cu personalitate juridică, persoană juridică de drept public şi se va finanţa din venituri proprii şi din alocaţii acordate de la bugetul local. (...) Bugetul de venituri şi cheltuieli al unităţii prevăute a se înfiinţa conform prezentului proiect se aprobă de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti”, mai precizează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici