Un nou Centru de Arşi va fi deschis în România. Investiţia este de aproape 300 de milioane de lei

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a anunţat marţi că a obţinut autorizaţia de construire pentru clădirea Centrului de Arşi.

569 afișări
Imaginea articolului Un nou Centru de Arşi va fi deschis în România. Investiţia este de aproape 300 de milioane de lei

Clădirea Centrului de Arşi va avea subsol, patru etaje şi un nivel tehnic. În interior, vor fi centrul de mari arşi cu 15 paturi, blocul operator cu 25 de săli de operaţie şi secţia clinică Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) cu 44 de paturi. De asemenea, vor fi spaţii conexe printre care sterilizarea, unitatea de transfuzii sanguine, morga, centrul de formare, spaţiile tehnice, administrative şi logistice.

Pe lângă ridicarea noii clădiri, investiţia mai prevede realizarea unei pasarele de legătură cu clădirile existente ale spitalului şi reorganizarea circuitelor medicale ale secţiilor. Pentru realizarea acestor modificări au fost îndeplinite mai multe proceduri.

„Menţionăm că, pentru Reorganizarea fluxurilor medicale ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în vederea conectării cu noul Centru de Arşi, Primăria Municipiului Târgu Mureş a eliberat Autorizaţia de Construire, în luna noiembrie. De asemenea, în luna decembrie 2021, urmare a solicitării Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, terenul aferent imobilului situat în Târgu Mureş, strada Gheorghe Marinescu nr. 50, a trecut în administrarea unităţii sanitare, conform Hotărârii Consiliului Judeţean Mureş”, anunţă reprezentanţii unităţii medicale.

Investiţia se va realiza prin acordul de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Valoarea investiţiei depăşeşte suma de 295 de milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici