Un nou container cu răcire, adus la Morga Sibiu, aglomerată din cauza deceselor de Covid

  • Un nou container cu instalaţie de răcire a fost adus la Morga din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
  • noul container va fi folosit în locul celui existent, care nu dispunea de instalaţie de răcire.
196 afișări
Imaginea articolului Un nou container cu răcire, adus la Morga Sibiu, aglomerată din cauza deceselor de Covid

Un nou container cu instalaţie de răcire a fost adus la Morga din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, care nu mai avea locuri din cauza numărului mare de decese ale unor pacienţi confirmaţi cu Covid-19.

Potrivit Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, noul container provine dintr-o sponsorizare de la o persoană fizică, iar instalaţia de răcire este asigurată de o firmă.

SCJU Sibiu, cu sprijinul autorităţilor şi al comunităţii, continuă să facă eforturi pentru a gestiona eficient situaţia generată de răspândirea Covid-19. În acest sens, morga spitalului a fost dotată cu un nou container pentru depozitarea persoanelor decedate. Containerul are o capacitate de 12 locuri, beneficiază de instalaţie de răcire şi îndeplineşte condiţiile de securitate epidemiologică”, au anunţat joi reprezentanţii unităţii medicale.

Potrivit acestora, noul container va fi folosit în locul celui existent, care nu dispunea de instalaţie de răcire.

„Celălalt container aflat deja în dotarea serviciului va fi folosit doar în caz de necesitate. Totodată, SCJU Sibiu face demersuri pentru a putea monta o instalaţie de răcire şi în cadrul acestuia”, a mai transmis SCJU Sibiu.

Situaţia la Sibiu a devenit critică, după ce, în ultima perioadă, au fost zile în care s-au înregistrat între 10 şi 15 persoane decedate din cauza coronavirusului.

Clădirea unde funcţionează Serviciul de Anatomie Patologică din Sibiu este aceeaşi cu cea unde funcţionează Serviciul de Medicină Legală, o clădire de mici dimensiuni. Surse medicale au declarat că Anatomia Patologică are o capacitate de 10 – maxim 12 locuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici