Un nou convoi cu gunoaie la graniţa României. Peste 1 milion de kilograme de deşeuri oprite la Cernavodă

O barjă care aducea din Serbia peste o mie de tone de deşeuri din diferite materiale, unele periculoase, a fost oprită la Cernavodă.

6193 afișări
Imaginea articolului Un nou convoi cu gunoaie la graniţa României. Peste 1 milion de kilograme de deşeuri oprite la Cernavodă

Sursa foto: Politia de Frontiera

Poliţiştii de frontieră din Garda de Coastă şi lucrători vamali din Constanţa Sud, comisari de mediu şi reprezentanţi ai Căpităniei Cernavodă au controlat, pe sensul de intrare în ţară, un convoi format dintr-un împingător cu şase barje sosit în portul Cernavodă, din direcţia Serbia.

Convoiul era format din cinci barje încărcate cu cereale şi una cu 1.054,6 tone deşeuri din fier, conform documentelor.

La controlul de frontieră s-a observat că printre deşeurile din fier se aflau şi alte tipuri de deşeuri decât cele declarate, fiind depozitate şi deşeuri a căror provenienţă nu poate fi stabilită, unele chiar periculoase - componente din vehicule scoase din uz, care conţin uleiuri, emulsii şi alte substanţe periculoase, deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE-uri), deşeuri de ambalaje din plastic, lemn, carton, materiale textile şi rafie, vopsea, ebonita, anvelope din cauciuc, etc.

Astfel, s-a stabilit faptul că transferul de deşeuri nu indeplineşte condiţiile legale, iar comisarii Gărzii de Mediu au interzis tranzitarea României.

S-a întocmit lucrare penală pentru nerespectarea măsurilor în desfăşurarea activităţii de colectare/tratare/transport deşeuri şi folosirea de acte nereale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gunoaie,
cernavodă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici