Un nou record COVID la Iaşi, 70 de persoane infectate. Prefectul Marian Grigoraş: "Trăim efectele concediilor"

  • Ieri la Iaşi au fost confirmate pozitiv 70 de persoane, aproape dublu faţă de zilele trecute
  • Sunt tot mai puţine locuri libere în spitale: ieri la Spitalul de Boli Infecţioase şi la cel de Recuperare nu mai erau paturi libere
  • Majoritatea pacienţilor internaţi la Spitalul CFR Iaşi s-au infectat cu COVID în concediu
6702 afișări
Imaginea articolului Un nou record COVID la Iaşi, 70 de persoane infectate. Prefectul Marian Grigoraş: "Trăim efectele concediilor"

Trebuie să ai mare grijă dacă urmează să pleci în concediu. Ieri la Iaşi au fost confirmate pozitiv 70 de persoane, aproape dublu faţă de zilele trecute. Partea proastă este că sunt tot mai puţine locuri libere în spitale. Ieri  la Spitalul de Boli Infecţioase şi la cel de Recuperare nu mai erau paturi libere. Peste 15 persoane  infectate cu COVID, din cele 70, sunt recent întoarse din concediu, de la mare sau munte.

O mare parte din cei infectaţi provin însă din cele 3 focare depistate în reţeaua DAGSPC Iaşi. Cel mai mare este la Centru C.A Rosetti Iaşi: din cei 97 de copii, 40 sunt infectaţi cu COVID. Astăzi, prefectul Iaşului, Marian Grigoraş a făcut un apel şi spune că este vital să respectăm regulile. La spitalul CFR din Iaşi personalul care se întoarce din concediu trebuie să-şi facă testul COVID. Majoritatea pacienţilor internaţi aici s-au infectat tot în concediu.

”Suntem ocupaţi în proporţie de 100%, în fiecare zi se fac circa 20-25 de externări şi tot atâtea internări, lucrăm la volum maxim. Să ştiţi că mulţi dintre ei pun această infectare drept cauză a concediului, la mare, în special unde e foarte aglomerat. Dar şi la munte în staţiuni balneo climaterice, care sunt aglomerate”, spune Mihai Glod, directorul spitalului CFR Iaşi.

”Primul focar este la Unitatea Adminitrativă, din Bivolari. Un efectiv de 111 persoane. Numărul de persoane infectate este de 19. La unitatea administrativ socială Răducăneni. Efectivul este de 110 persoane. Numărul cazurilor COVID este 26”, a declarat Ovidiu Mihăiuc, purtător de cuvânt Prefectură Iaşi.

"În această perioadă trăim efectele concediilor – aceasta este concluzia medicilor epidemiologi şi a medicilor infecţionişti. Singura cale rezonabilă de a ne proteja de acest virus este să fim cât mai prevăzători şi să evităm zonele aglomerate, să purtăm corect masca de protecţie a nasului şi a gurii, să ne dezinfectăm cât mai des mâinile şi suprafeţele cu care intrăm în contact. Vremea petrecută în concedii este una în care socializarea este de înţeles, dar fiţi precauţi tot timpul. Evitaţi locurile aglomerate şi reduceti la minimum contactul din zonele comune.La revenirea din concediu faceţi tot posibilul să amânaţi revederea celor dragi şi a prietenilor. Încercaţi să nu reintraţi imediat în colectivitate, trageţi puţin de timp.", se arată într-o comunicare scrisă oferită de prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici