Video Un nou scandal privind igiena din spitale. Gândaci filmaţi cum se plimbă prin faţa sălii de operaţie

Un nou scandal a izbucnit la Spitalul din Craiova, după ce ruda unui pacient a filmat gândaci care mişună în zona blocului operator de la Urologie. La acelaşi spital, pacienţii s-au plâns că sunt gândaci şi la Pediatrie.

1107 afișări

Gândacii care mişună pe hol, în faţa blocului operator de la Secţia Urologie a Spitalului din Craiova au fost filmaţi de ruda unui pacient care se afla în intervenţie chirurgicală, acestea fiind postate pe internet.

Reprezentanţii Spitalului din Craiova au declart, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că se fac verificări, însă ultima dezinfecţie a fost realizată de curând.

"S-a făcut o verificare. Am considerat că sunt reale acele imagini, însă e greu de crezut câ cei doi gândaci văzuţi acolo au supravieţuit în zona respectivă. S-a verificat dacă s-au respectat normele, în ceea ce priveşte dezinsecţia şi dezinfecţia în spital. Aceasta se face de două ori pe an, ultima dezinfecţie şi dezinsecţie s-a efectuat pe 8 septembrie. S-au respectat normele, dar dacă aceste imagini sunt reale se consideră că e cazul să se mai facă o dezinsecţie şi o dezinfecţie pentru că lucrurile să meargă aşa cum trebuie. E adevărat că se observă şi din imagine, ele nu sunt în interiorul blocului operator, sunt în faţa uşii blocului operator, într-o zonă în care, aşa cum se vede, e vorba de un hol în faţa lifturilor, unde aparţinătorii nu se sfiesc să intre, aşa încât sunt şi condiţii şi factori de risc care pot să ducă la apariţia unor asemenea situaţii", a spus Cristina Geromăneanu, purtător de cuvânt Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

 

Şi inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj s-au sesizat în acest caz şi fac o anchetă.

Ultimul scandal de acest fel la Spitalul de Urgenţă din Craiova a izbucnit la sfârşitul lunii octombrie, după ce mai mulţi pacienţi s-au plâns facebook de faptul că în secţia de pediatrie a unităţii spitaliceşti s-au găsit gândaci şi condiţii improprii de igienă.

Însoţitorul unei mame internate cu copilul ei în Spitalul de Urgenţă din Craiova a postat pe Facebook, o fotografie despre care susţine că a fost făcută în secţia de Pediatrie a unităţii spitaliceşti.

"Spitalul nr. 1 de urgenţă Craiova 2018, secţia pediatrie. Cum este posibil în secolul 21 să existe într-un spital de urgenţă asemenea condiţii, asemenea paturi vechi de peste 30 ani, să dormi cu copilul într-un pat de 1500x800 dacă este şi atât, fără perne, fără paturi. Numai de furat sunteţi buni, dar să modernizaţi un spital nu vreţi că nu vă mai săturaţi de bani. Femeile muşcate de fel şi fel de gângănii, un miros insuportabil în saloane... Fără un frigider să îţi pui mâncarea, fără un dulap să îţi pui hainele”, a scris însoţitorul unei mame internate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici