Un nou trend prinde contur în rândul corporatiştilor: mutatul la ţară

  • Corporatiştii fug de jungla urbană şi caută soluţii pentru mutarea la ţară
  • Cei care fac pasul mutării sunt în special cei care pot lucra de acasă
  • Corporatiştii au luat această decizie în urma restricţiilor cauzate de pandemie
5148 afișări
Munca de acasă pe o perioadă mai lungă de timp într-un apartament nu este pe placul corporatiştilor care au copii. Dacă unii dintre ei îşi cumpără locuinţe în Apuseni şi se mută cu familia, alţii caută soluţii de evadare mai aproape de Bucureşti.
 
Bianca Alecu face parte din corporatiştii care au ales să părăsească jungla urbană. S-a mutat din Capitală în martie, într-un sat de lângă Alexandria, împreună cu soţul ei şi cu fetiţa de patru ani. Tendinţa de a migra de la oraş la ţară nu este nouă, pentru că anual 100 de mii de români făceau asta şi înainte de coronavirus, însă până acum nu se mutau la sat românii cu venituri peste medie.
 
  • „Aveam de ales între a sta doi adulţi şi un copil de aproape 4 ani în 70 de metri pătraţi şi să şi lucrăm amândoi în perioada asta şi de a merge într-o casă, cu mult mai multe camere, cu grădină, cu posibilitatea de a ieşi afară. Dimineaţa, dacă reuşim să  ne trezim suficient de devreme mergem şi ne bem cafeaua afară pe balansoar. Este ceva idilic în momentul în care reuşeşti să le pui pe toate la punct şi chiar să te bucuri de statul la ţară”, spune Bianca Alecu, angajată într-o multinaţională din Bucureşti. 
 
  • „Sunt oameni care au constatat că e foarte greu să acomodeze serviciile desfăşurate în regim de telemuncă cu perioada în care copiii trebuie să participe la ore, la cursuri desfăşurate tot online”. Copiii trebuie să se joace, spaţiile sunt restrânse în apartamente, de multe ori sunt foarte fluide şi asta produce pentru unii dintre aceşti oameni o mare frustrare. Asta a însemnat apariţia unui fenomen-mutatul la ţară sau în periferiile unor oraşe mai mici”. , explică Bogdan Iancu, antropolog. 
 
           

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici