Un număr de 25 de gospodării dintr-un sat mehedinţean, afectate de ploile abundente

Un număr de 25 de gospodării şi mai multe beciuri din satul Eibenthal, comuna mehedinţeană Dubova, au fost afectate de căderile abundente de precipitaţii, în zonă formându-se torenţi în noaptea de joi spre vineri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

120 afișări
Imaginea articolului Un număr de 25 de gospodării dintr-un sat mehedinţean, afectate de ploile abundente

Un număr de 25 de gospodării dintr-un sat mehedinţean, afectate de ploile abundente (Imagine; Bogdan Danescu/ Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, Ramona Nistor, precipitaţiile abundente căzute în noaptea de joi spre vineri au dus la formarea de torenţi în localitatea Eibenthal, unde 25 de gospodării au fost afectate.

Aceeaşi sursă a mai arătat că apa a intrat în mai multe beciuri din Eibenthal, localnicii intervenind singuri pentru scoaterea apei acumulate.

La faţa locului, s-au deplasat, în noaptea de joi spre vineri, prefectul judeţului Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, şeful ISU Mehedinţi, Petre Stănăşel, dar şi şeful Inspectoratuluii Judeţean de Jandarmi Mehedinţi, Eugen Ţambrea, dar nu a fost nevoie de intervenţia pompierilor sau a jandarmilor.

Apa strânsă în curţi a rupt gardurile gospodăriilor, iar în cursul dimineţii de vineri s-a retras.

Judeţul Mehedinţi s-a aflat sub cod portocaliu de inundaţii până vineri dimineaţă, la ora 3.00, în vigoare fiind în continuare un cod roşu de inundaţii emis de hidrologi pentru râurile Drincea şi Desnăţui.

Vineri dimineaţă, potrivit informaţiilor furnizate de Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă întrunit la nivelul judeţului Mehedinţi, cursurile celor două râuri aflate sub avertizare cod roşu de inundaţii erau sub cota de atenţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici