Un oficial ucrainean afirmă că ruşii controlează „cea mai mare parte” a Severodonetskului

Serhiy Hayday, şeful administraţiei militare din regiunea Luhansk, spune că trupele ruseşti controlează acum cea mai mare parte a oraşului Severodonetsk, dar a respins informaţiile că trupele ucrainene din zonă vor fi încercuite, relatează CNN.

227 afișări
Imaginea articolului Un oficial ucrainean afirmă că ruşii controlează „cea mai mare parte” a Severodonetskului

„Comunicăm în mod constant. Există o oportunitate de a manevra, aşa că militarii ţin acum cu calm apărarea în poziţiile pe care le ocupă acum. Oraşul în acest stadiu are 90% din case avariate. Dintre acestea, 60% sunt aproape imposibil de restaurat. Iar toată infrastructura critică este complet distrusă”, a declarat Hayday.

Acesta afirmă că nu există nicio cale de părăsire a oraşului.

„Acum nu există nicio posibilitate de a părăsi Severodonetsk. Este foarte riscant şi şansele sunt foarte mici de a scăpa efectiv (nevătămaţi - n.r.). Prin urmare, pur şi simplu nu are rost să riscăm vieţile oamenilor”, a afirmat şeful administraţiei militare din Luhansk.

Hayday a adăugat că obiectivul ruşilor este de a înconjura toate trupele ucrainene.

„Bineînţeles, ei ar dori să captureze întreaga regiune Luhansk mult mai repede. Sau pur şi simplu să taie traseul „Lysychansk - Bakhmut” sau să captureze Severodonetsk cât mai curând posibil. Dar ei nu reuşesc să captureze întreaga zonă”, a ai spus el.

Dacă forţele ruseşti vor prelua controlul asupra Severodoneţkului, oraşul vecin Lysychansk va fi singura zonă urbană de orice dimensiune din Luhansk care va rămâne sub control ucrainean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici