Un ofiţer de la Poliţia Sector 5 a fost arestat şi altul este cercetat în libertate pentru corupţie

Un ofiţer de investigare a fraudelor de la Poliţia Sector 5 a fost arestat şi un altul este cercetat în libertate, după ce au fost prinşi în flagrant când primeau 3.000 de euro de la administratorul unei firme pentru a nu fi anchetat întrucât a reţinut şi nu a plătit sumele reprezentând impozite.

432 afișări
Imaginea articolului Un ofiţer de la Poliţia Sector 5 a fost arestat şi altul este cercetat în libertate pentru corupţie

Un ofiţer de la Poliţia Sector 5 a fost arestat şi altul este cercetat în libertate pentru corupţie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Comisarul şef Cristian Fiţă şi comisarul Nicolae Dumitru, de la Poliţia Sector 5 - Serviciul de Investigare a Fraudelor, sunt cercetaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Bucureşti pentru luare de mită, se arată într-un comunicat de presă de sâmbătă al DNA.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale, în 6 februarie, Cristian Fiţă şi Nicolae Dumitru au pretins de la administratorul unei firme o sumă de bani pentru a nu îl trage la răspundere penală ca urmare a faptului că a reţinut şi nu a plătit în termenul scadent sumele reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.

Administratorul firmei i-a denunţat pe cei doi ofiţeri, iar procurorii anticorupţie i-au prins în flagrant, vineri, după ce au primit de la acesta 3.000 de euro, asigurându-l că nu va avea probleme pentru neplata sumelor datorate statului.

Cristian Fiţă a fost reţinut vineri de procurorii anticorupţie, iar sâmbătă, Curtea de Apel Bucureşti a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la instanţa supremă.

Faţă de Nicolae Dumitru, procurorii au luat măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

La instrumentarea acestei cauze procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici