Omul de afaceri Valeriu Damian din Bacău, găsit mort în locuinţa sa. Bărbatul avea picioarele legate şi urme de lovituri pe corp

Un om de afaceri din Bacău a fost găsit mort, în noaptea de miercuri spre joi, în locuinţă de către soţia sa, bărbatul fiind legat la picioare şi având mai multe urme de lovituri, precum şi echimoze pe corp. Valeriu Damian a fost găsit mort în locuinţă de către soţia sa, care a sunat la numărul de urgenţă 112.

7281 afișări
Imaginea articolului Omul de afaceri Valeriu Damian din Bacău, găsit mort în locuinţa sa. Bărbatul avea picioarele legate şi urme de lovituri pe corp

Valeriu Damian (Imagine: Ovidiu Vanghele/Mediafax Foto)

Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bacău a ajuns la faţa locului, însă medicii nu au mai putut face decât să constate decesul bărbatului.

Potrivit reprezentanţilor SAJ Bacău, apelul la 112 a fost făcut la ora 3.06.

Conform sursei citate, când a fost găsit bărbatul avea picioarele legate şi mai multe urme de lovituri pe corp, precum şi echimoze.

"Am anunţat poliţia, procuratura, nu am deplasat victima de la locul incidentului ca să nu umblăm în locul crimei", a spus managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bacău, medicul Sorin Enescu.

Procurorul Felix Bănilă de la Parchetul Tribunalului Bacău a declarat că, din primele cercetări la locuinţa omului de afaceri din Bacău, bărbatul a fost victima "unei infracţiuni de omor".

El a precizat că omul de afaceri Valeriu Damian a fost găsit mort în locuinţa sa din judeţul Bacău, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 3.00, de către soţia sa.

Conform sursei citate, în prezent la faţa locului se afla reprezentanţii Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciul Criminalistic, care fac cercetări sub coordonarea Parchetului Tribunalul Bacău.

Omul de afaceri Valeriu Damian avea 66 de ani, era căsătorit şi avea două fete.

Valeriu Damian deţinea mai multe benzinării şi magazine cu piese auto.

În 2004, Valeriu Damian şi fratele lui, Nicuşor Damian, au fost arestaţi pentru că au oferit magistratului Vasile Doană 100.000 de dolari mită pentru fi oprite cercetările procurorilor anticorupţie în cazul lor.

Cei doi au fost condamnaţi definitiv de instanţa supremă la câte trei ani de închisoare cu executare, pentru dare de mită. Ei au cerut ulterior întreruperea executării pedepsei din motive medicale.

Tentativa de mituire a lui Vasile Doană a avut loc în cadrul anchetei declanşate de procurorii anticorupţie, în martie 2004, privind modul de derulare a tranzacţiilor cu produse petroliere dintre firme private şi societatea Carom SA Oneşti.

Procurorii anticorupţie au demarat atunci o anchetă complexă în acest caz, fiind verificate peste 400 de societăţi comerciale care au achiziţionat produse petroliere. În timpul acestor verificări, fraţii Damian şi Daniel Pîrgariu au luat legătura cu unul dintre procurorii din echipa de anchetă şi i-au propus, de mai multe ori, bani şi bunuri pentru a nu-şi îndeplinii atribuţiile în cadrul cercetărilor. Deşi procurorul a refuzat, cei trei au insistat, astfel că a fost organizată prinderea lor în flagrant delict.

În 3 aprilie 2004, magistraţii i-au arestat pe Valeriu Damian (administrator al SC Helios SRL Bacău) şi Nicuşor Damian (administrator al SC Tracorom Bacău SRL), precum şi pe Daniel Pîrgariu (administrator al SC Dani Love Bacău SRL), pentru dare de mită.

Potrivit Ministerului Public, Nicuşor Damian i-a oferit magistratului 100.000 de euro în schimbul întreruperii cercetărilor legate de firma Tracorom din Bacău şi pentru a nu aprofunda ancheta privind relaţiile comerciale dintre firma sa şi alte societăţi implicate în tranzacţii ilegale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici