Un om de afaceri şi un funcţionar din Ministerul Economiei, reţinuţi pentru corupţie

Un om de afaceri din Alba Iulia şi un funcţionar din Ministerul Economiei şi Comerţului au fost reţinuţi joi seară de procurorii DNA Alba, în dosarul de corupţie în care este reţinut şi fostul director al Direcţiei Judeţene de Finanţe Ştefan Anghel Bogin, afirmă surse judiciare.

52 afișări
Imaginea articolului Un om de afaceri şi un funcţionar din Ministerul Economiei, reţinuţi pentru corupţie

Un om de afaceri şi un funcţionar din Ministerul Economiei, reţinuţi pentru corupţie (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, omul de afaceri Alexandru Duca şi Radu Bogdan, funcţionar în Ministerul Economiei şi Comerţului, compartimentul pentru IMM-uri, şi fost ofiţer SIE, au fost reţinuţi, joi seară, pentru 24 de ore, fiind acuzaţi de fapte de corupţie.

Sursele citate au afirmat că, în acelaşi dosar, procurorii DNA Alba au emis joi o a patra ordonanţă de reţinere pentru Claudiu Vulpe, fost ofiţer SIE, arestat preventiv într-un alt dosar privind constituirea unei reţele de prostituţie ai cărei clienţi erau persoane importante din Alba.

Radu Bogdan şi Claudiu Vulpe, zis "Fox", ar fi fost colegi în cadrul SIE, susţin sursele citate, care precizează că acest caz este extrem de complex, fiind vorba despre infracţiuni precum trafic de influenţă, luare şi dare de mită.

Fostul director al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Alba Ştefan Anghel Bogin este acuzat că ar fi încercat să intervină, prin omul de afaceri Alexandu Duca, pentru a i se soluţiona favorabil un proces care se judecă la Curtea de Apel Alba Iulia şi în care un alt fost director al DGFP Alba, Maria Iacob, a contestat schimbarea sa din funcţie şi înlocuirea cu Ştefan Anghel Bogin. Bogin ar fi urmat să îi faciliteze în schimb omului de afaceri compensarea unor sume de bani între firmele acestuia şi DGFP Alba.

De asemenea, Alexandru Duca este acuzat şi că ar fi intervenit pe lângă Radu Bogdan, funcţionar în cadrul Ministerului Economiei, pentru câştigarea unui proiect european de către o firmă de construcţii din Alba, patronată de un cetăţean italian. Duca ar fi fost intermediar în acest caz împreună cu Claudiu Vulpe, cel de-al patrulea învinuit în acest dosar. Radu Bogdan ar fi primit, potrivit surselor citate, circa 40.000 de lei mită.

La ora transmiterii acestei ştiri, la DNA Alba audierile sunt în desfăşurare, în dosar fiind audiaţi până acum mai mulţi martori, printre care şi un avocat.

Şeful Administraţiei Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba, Ştefan Anghel Bogin, fost director, a fost reţinut, joi, pentru 24 de ore, de procurorii DNA, fiind acuzat de fapte de corupţie.

CITEŞTE ŞI...

Fostul director al Finanţelor Publice Alba, reţinut de DNA pentru fapte de corupţie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici