Un pădurar a fost ucis de hoţii de lemne în judeţul Maramureş/ UPDATE: Mai multe persoane sunt anchetate

Un pădurar de la Ocolul Silvic Strâmbu Băiuţ a fost omorât miercuri seara de către hoţii de lemne, acesta fiind împuşcat cu o armă de vânătoare. Potrivit unei postări, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook, directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, George Mihăilescu, a arătat că riscurile la care sunt supuşi silvicultorii au mare legătură cu violenţa semănată în societatea românească.

9194 afișări
Imaginea articolului Un pădurar a fost ucis de hoţii de lemne în judeţul Maramureş/ UPDATE: Mai multe persoane sunt anchetate

Un pădurar a fost ucis de hoţii de lemne în judeţul Maramureş

UPDATE 10.30 Mai multe persoane sunt audiate la această oră în cazul pădurarului de la Ocolul Silvic Strâmbu Băiuţ omorât miercuri seara, cel mai probabil de către hoţii de lemne. Anchetatorii stabilesc dacă arma cu care a fost împuşcat era a pădurarului sau nu.

Surse judiciare au declarat, joi, coresponentului MEDIAFAX, că s-a înregistrat o cauză pentru infracţiunea de ultraj, raportată la cea de omor şi uz de armă.

„În cazul pădurarului împuşcat mortal în zona Lăpuş sunt identificate mai multe persoane care s-au aflat la faţa locului dar, deocamdată, nu s-a făcut nicio acuzaţie. Acestea sunt audiate de anchetatori. Cauza nu este una simplă. Se desfăşoară activităţi procedurale atât la faţa locului, cât şi la Serviciul de Medicină Legală a Spitalului Judeţean Baia Mare, unde se face necropsia. S-a înregistrat o cauză pentru infracţiunea de ultraj, raportată la cea de omor şi uz de armă”, au spus sursele citate.

Potrivit acestora, anchetatorii vor să stabilească dacă arma de vânătoare cu care a fost împuşcat pădurarul era a lui sau nu.

„A fost un singur glonţ tras”, au precizat sursele judiciare.

Poliţiştii maramureni au spus că pădurarul împuşcat avea 30 de ani. Acesta a lăsat în urmă o soţie şi trei copii minori.

Pădurarul de la Ocolul Silvic Strâmbu Băiuţ a fost omorât miercuri seara.

Potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook, directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, George Mihăilescu, a arătat că riscurile la care sunt supuşi silvicultorii au mare legătură cu violenţa semănată în societatea românească.

„Din păcate aveam o seară tristă ! La Romsilva - Directia Silvică Maramureş, Ocolul Silvic Strâmbu Băiuţ, în această seară (miercuri – n.r.) hoţii de lemne l-au omorât cu violenţă pe pădurarul Pop Liviu. Violenţa a fost extremă, astfel că nu o pot descrie! Sunt în judeţul Maramureş, pe drumul spre pârâul unde l-au omorât pe acest pădurar care avea doar 30 de ani! Riscurile la care sunt supuşi silvicultorii au mare legătură cu violenţa semănată în societatea românească! Noi facem lucruri bune: plantăm, creştem şi îngrijim pădurea, care este cel mai mare dar hărăzit omului de Dumnezeu! Ce au cu noi?”, se arată în postare.

IPJ Maramureş a anunţat la rândul său într-un comunicat că miercuri seara, într-o pădure dintre localităţile Rogoz şi Lăpuşul Românesc, a fost găsit decedat un bărbat.

Surse judiciare declarau corespondentului MEDIAFAX că pădurarul respectiv ar fi primit o sesizare privind un furt de lemne şi ar fi fost împuşcat de hoţi cu o armă de vănătoare.

IPJ Maramureş a anunţat la rândul său într-un comunicat că miercuri seara, într-o pădure dintre localităţile Rogoz şi Lăpuşul Românesc, a fost găsit decedat un bărbat în vârstă de 37 de ani.

„S-a constituit o echipă complexă de cercetare care desfăşoară activităţi pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a decedat bărbatul. A fost identificat, este vorba despre un pădurar în vârstă de 37 de ani. Cazul a fost preluat de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş”, se arată în comunicatul IPJ Maramureş.

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că pădurarul respectiv ar fi primit o sesizare privind un furt de lemne şi ar fi fost împuşcat de hoţi cu o armă de vănătoare.

„S-a constituit o echipă complexă pentru verificarea tuturor aspectelor ce ţin de acest caz de violenţă. În cauză s-a deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de omor”, au spus sursele citate.

Taguri:
maramureş,
crimă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici