Un pădurar din Argeş a fost atacat de un urs

Un pădurar din judeţul Argeş a fost atacat, marţi, de un urs în timp ce marca mai mulţi arbori, bărbatul fiind supus unei operaţii după ce animalul i-a sfâşiat un picior. Autorităţile au cerut recoltarea exemplarului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

256 afișări
Imaginea articolului Un pădurar din Argeş a fost atacat de un urs

Un pădurar din Argeş a fost atacat de un

Potrivit Prefecturii Argeş, un pădurar din cadrul unui Ocol Silvic privat din comuna Albeştii de Muscel a fost atacat de un urs în timp ce marca mai mulţi arbori.

„Bărbatul a fost operat de urgenţă la Spitalul Judeţean din Piteşti, iar în acest moment, se află internat pentru recuperare la Secţia de Chirurgie Plastică şi Reparatorie”, arată Prefectura Argeş.

Pădurarul avut un picior sfâşiat, iar acum este în afara oricărui pericol.

„Având în vedere acest incident foarte grav, prefectul Emilian Dragnea a solicitat instituţiilor responsabile de gestionarea problemelor provocate de animalele sălbatice să întocmească rapid documentaţia în vederea obţinerii aprobării Ministerului Mediului pentru recoltarea acelui exemplar de urs”, mai precizează sursa citată.

În plus, Prefectura Argeş va solicita administratorilor fondurilor cinegetice din judeţ să facă o analiză privind numărul exemplarelor de urs care pot ataca gospodării şi, implicit, oameni şi să înceapă imediat demersurile pentru relocare sau recoltare, în funcţie de situaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici