Un pastor american a fost arestat după ce mai multe persoane cu dizabilităţi au fost găsite încuiate în subsolul casei sale

  • Un pastor autoproclamat şi soţia sa au fost arestaţi pentru că au sechestrat mai multe persoane cu dizabilităţi în subsolul casei lor
  • Soţii promiteau îngrijiri sub pretextul că sunt membrii unei biserici
  • Un număr de opt persoane a fost salvat din pivniţa cuplului
2045 afișări
Imaginea articolului Un pastor american a fost arestat după ce mai multe persoane cu dizabilităţi au fost găsite încuiate în subsolul casei sale

Sursa foto: Profimedia

Un pastor autoproclamat şi soţia sa au fost arestaţi după ce au ţinut opt ​​persoane cu dizabilităţi captive împotriva voinţei lor în subsolul casei.

Curtis Keith Bankston, în vârstă de 55 de ani, şi soţia sa operau o unitate de îngrijire fără licenţă la o proprietate închiriată din Griffin, lângă Atlanta, Georgia. Investigaţia a scos la iveală faptul că perechea închiria locaţia de aproximativ 14 luni, timp în care pretindeau că sub acelaşi acoperiş funcţionează un cămin de îngrijire şi un lăcaş de cult.

Cuplul ademenea oameni cu dizabilităţi cărora le promiteau îngrijire sub pretextul că sunt membrii unei biserici iar domnul Banskton este pastorul acesteia. În schimb, cei doi soţi au urmărit să tragă foloase materiale de pe urma acestora, iar dacă condiţiile lor nu erau satisfăcute, nu le ofereau asistenţă medicală.

În urma mai multor sesizări legate de starea de sănătate a unuia dintre captivi, anchetatorii au descoperit opt persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice închise împotriva voinţei lor în subsolul casei celor doi soţi.

„S-a stabilit că soţii Bankston controlau finanţele, medicamentele şi beneficiile publice ale persoanelor cu dizabilităţi. Ancheta a mai arătat că acestor persoane li s-au refuzat medicamentele şi, în unele cazuri, asistenţa medicală”, au declarat anchetatorii.

Falsul pastor se confruntă acum cu acuzaţia de sechestrare de persoane şi se află închis în arestul poliţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici