Un poliţist din Suceava a fost reţinut după ce a lovit şi ameninţat cu moartea un coleg

Un agent de poliţie din Suceava a fost reţinut, miercuri, fiind acuzat că a provocat un accident rutier, apoi a fugit de la locul faptei. Găsit de colegii săi, acesta l-a agrest pe unul dintre poliţişti şi l-a ameninţat cu moartea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

223 afișări
Imaginea articolului Un poliţist din Suceava a fost reţinut după ce a lovit şi ameninţat cu moartea un coleg

Un poliţist din Suceava a fost reţinut după ce a lovit şi ameninţat cu moartea un coleg

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, agentul de poliţie a fost reţinut pentru 24 de ore fiind cercetat pentru două infracţiuni de ultraj şi una de refuz de prelevare mostre biologice.

„Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că la data de 22.10.2018, în jurul orei 19.30, suspectul, care emana miros de alcool, conducea un autoturism pe un drum public din zona urbană a judeţului Suceava, circumstanţe în care a tamponat şi avariat un alt autoturism, parcat în mod regulamentar. După incident, suspectul a coborât din autoturism, însă nu i-a permis proprietarului autoturismului avariat să fotografieze urmările accidentului şi a părăsit zona. La scurt timp, suspectul a fost identificat de o patrulă de poliţie în timp ce se afla în autoturism, în apropierea blocului în care locuieşte, se arată în comunicat.

După ce a coborât de la volanul maşinii, poliţistul a fost somat să însoţească organele de poliţie pentru a clarifica problemele legate de tamponare, iar acesta a agresat fizic unul dintre poliţiştii care a intervenit, iar pe celălalt l-a lovit cu palma sau pumnul în zona tâmplei, spărgându-i ochelarii de vedere. Ulterior, pe acelaşi agent de poliţie l-a lovit cu piciorul, de mai multe ori în zona tibiei stângi şi l-a ameninţat cu moartea.

Pe primul poliţist agresat, suspectul l-a ameninţat cu destituirea din funcţie, potrivit comunicatului citat.

Conform procurorilor suceveni, agentul de poliţie este cercetat şi pentru că a refuzat să i se preleveze mostre biologice.

“Deşi condusese autoturismul pe drumurile publice, suspectul a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest şi mai apoi să-i fie prelevate mostre biologice de sânge în faţa medicului de gardă de la o unitate medicală, la solicitarea expresă şi repetată a organelor de poliţie” se mai precizează în comunicat.

Pe lângă cercetarea procurorilor, poliţistul este cercetat şi de colegii săi, de la Biroul Control Intern din cadrul IPJ Suceava.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici