Un poliţist prins băut la volan, condamnat să nu conducă nicio categorie de autovehicule

Un agent din cadrul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu a fost condamnat, marţi, la 10 luni de închisoare cu amânarea pedepsei, timp în care nu are voie să conducă nicio categorie de autovehicule, după ce a fost prins băut la volan. Decizia este definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

242 afișări
Imaginea articolului Un poliţist prins băut la volan, condamnat să nu conducă nicio categorie de autovehicule

Un poliţist prins băut la volan, condamnat să nu conducă nicio categorie de autovehicule

Cristian Bordea, agent în cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, a condus maşina, în luna septembrie a anului 2017, sub influenţa băuturilor alcoolice şi a produs o tamponare. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Prima instanţă, Judecătoria Târgu-Jiu, l-a condamnat, în luna martie 2018, la 10 luni de închisoare, cu amânarea pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani, obligându-l să nu conducă autovehicule, cu excepţia celor de serviciu.

În urma apelului formulat de procurori, Curtea de Apel Craiova a menţinut, marţi, pedeapsa, sentinţa fiind definitive, însă a făcut însă o modificare, obligându-l să nu conducă nicio categorie de autovehicule în perioada de supraveghere.

”Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată, în sensul că impune inculpatului obligaţia de a nu conduce nicio categorie de autovehicule, pe durata termenului de supraveghere. Menţine restul dispoziţiilor care nu contravin prezentei decizii. Definitivă”, au decis judecătorii de la Curtea de Apel Craiova.

Bărbatul va lucra în continuare în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, spun reprezentanţii instituţiei.

”În acest moment, agentul este la dispoziţia unităţii, iar când vom primi hotărârea definitivă a instanţei de judecată se vor pune în aplicare măsurile dispuse şi agentul va fi încadrat pe funcţia deţinută anterior”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Cristian Bordea, agentul prins băut, susţine că regetă că a urcat la volan după ce a consumat alcool şi a avut şi un sfat pentru şoferi: ”Nu recomand nimănui să facă aşa ceva. Sfatul meu este să nu se atingă nici măcar de un mililitru de alcool, când conduc. Asta am cerut şi eu, şi avocatul meu, să nu-mi dea voie să conduc nici maşina de serviciu”, a spus, pentru MEDIAFAX, Cristian Bordea, agent în cadrul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici