Un poliţist vasluian găsit cu o avere nejustificată de 1,1 milioane lei pierde procesul cu ANI

Un agent din cadrul Poliţiei Municipale Bârlad, găsit de Agenţia Naţională de Integritate cu o avere nejustificată de 1,1 milioane de lei, a pierdut procesul intentat instituţiei, după ce a încercat să demonstreze în instanţă că bunurile deţinute au fost dobândite legal, sentinţa nefiind definitivă.

189 afișări
Imaginea articolului Un poliţist vasluian găsit cu o avere nejustificată de 1,1 milioane lei pierde procesul cu ANI

Un poliţist vasluian găsit cu o avere nejustificată de 1,1 milioane lei pierde procesul cu ANI (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Curtea de Apel Iaşi a respins, ca inadmisibilă, contestaţia făcută de agentul de poliţie bârlădean Robert Dediu la raportul de evaluare a modului de dobândire a averii întocmit de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce instituţia l-a descoperit cu o diferenţă nejustificată de 1.138.197 de lei.

Poliţist în cadrul Biroului Rutier Bârlad, agentul Robert Dediu a contestat în instanţă raportul ANI adus la cunoştinţă în luna martie a acestui an, însă fără a avea câştig de cauză.

Sentinţa Curţii de Apel Iaşi nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile.

Potrivit raportului ANI, s-a constatat o diferenţă nejustificată, în cuantum de 1.138.197 lei, între averea dobândită şi veniturile realizate de către agentul Robert Dediu, în perioada 2002 - 2011. În consecinţă, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Dediu în perioada exercitării funcţiei publice de poliţist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici