Un primar afirmă că fiul său a fost bătut de poliţişti, Poliţia spune că tânărul era violent

Doi tineri, între care fiul unui primar din Olt, au fost încătuşaţi şi duşi la Poliţie, marţi, după ce au refuzat să se legitimeze poliţiştilor comunitari, pe o stradă din Piteşti, şi ar fi devenit agresivi, susţin reprezentanţii Poliţiei, în timp ce primarul afirmă că fiul său a fost bătut de poliţişti.

153 afișări
Imaginea articolului Un primar afirmă că fiul său a fost bătut de poliţişti, Poliţia spune că tânărul era violent

Un primar afirmă că fiul său a fost bătut de poliţişti, Poliţia spune că tânărul era violent (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Potrivit comisarului Dănuţ Dinu de la Poliţia Argeş, poliţiştii comunitari le-au cerut celor doi tineri care se aflau pe o stradă în Piteşti să se legitimeze, însă aceştia au refuzat şi au devenit agresivi, astfel că a fost solicitat un echipaj al IPJ Argeş.

Dinu a precizat că cei doi au fost încătuşaţi de oamenii legii şi duşi la sediul Poliţiei pentru audieri.

Reprezentanţii Poliţiei Argeş mai susţin că poliţiştii "au folosit gradual forţa", iar cei doi tineri au fost încătuşaţi şi duşi la sediul Poliţiei "în vederea identificării".

"Cei doi au refuzat să se legitimeze şi au devenit agresivi motiv pentru care poliţiştii au folosit gradual forţa şi au fost încătuşaţi şi duşi la sediul Poliţiei în vederea identificării", a declarat, la rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, agent Mădălina Bălănescu.

Potrivit acesteia, fiul primarului a fost amendat cu 100 de lei pentru tulburarea liniştii publice.

În replică, Gheorghe Barbu, primarul din comuna Topana, judeţul Olt, tatăl unuia dintre tineri, susţine că fiul său a fost bătut de cinci poliţişti, care au folosit şi un spray paralizant.

El mai susţine că fiul său se afla împreună cu un alt tânăr pe o stradă din Piteşti, unde "aveau treabă la un camion", care era parcat pe o stradă cu "accesul interzis" şi că probabil din acest motiv poliţiştii i-au cerut să se legimiteze.

Primarul a afirmat că fiul său nu avea actele la el şi l-a sunat ca să i le aducă.

El mai spune ca în momentul în care a ajuns la faţa locului pentru a-i duce tânărului actele acesta era urcat într-o dubă a poliţiei, după ce fusese bătut, fiindu-i provocate răni grave, astfel că va depune reclamaţie la Parchet şi îi va da în judecată pe poliţiştii care l-au bătut pe tânăr.

"Băiatul a fost lovit i s-a dat cu spray în ochi, deci urmează ca legea să-şi spună cuvântul. O să depunem plângere la Parchet împotrivă celor cinci lucrători de poliţie şi îi vom acţionă în instanţă", a declarat Gheorghe Barbu.

El mai afirmă că în urma agresiunii fiul său a mers la Spitalul Judeţean din Piteşti, fapt confirmat şi de dr. Valentin Dublea, de la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Medicul a precizat că tânărul are "o contuzie henitorace drept" şi o contuzie abdominală, dar că este în stare stabilă.

La rândul său, fiul primarului, Florin Barbu, a declarat că se afla, împreună cu un alt tânăr, pe strada Depozitelor din Piteşti, de unde cumpăraseră o remorcă de camion, iar în momentul în care montau pe acesta echipamentul electric şi accesoriile au venit poliţiştii comunitari, care le-au reproşat că au parcat într-un loc interzis.

Tânărul mai afirmă că le-a spus poliţiştilor că nu are actele la el, iar aceştia au chemat la faţa locului un echipaj de la Secţia 4 Poliţie Piteşti.

"M-au agresat şi mi-au dat cu spray în ochi, mi-au pus mâna în gât, iar după ce am scăpat de ei m-am dus la spital pentru ca doctorii să constate agresiunea", a declarat Florin Barbu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici