Un primar vrea să-i filmeze pe cei care taie pădurile: Jaful trebuie oprit

Primarul comunei Turburea din judeţul Gorj vrea să oprească defrişările masive, după ce a descoperit că, în ultimii trei ani, s-au tăiat peste 8.000 de metri cubi de lemn din pădurile din localitate. Ion Bârcă vrea să-i filmeze pe cei care taie ilegal lemne şi să cheme Poliţia.

1955 afișări
Imaginea articolului Un primar vrea să-i filmeze pe cei care taie pădurile: Jaful trebuie oprit

Un primar vrea să-i filmeze pe cei care taie pădurile: Jaful trebuie oprit

Primarul comunei Turburea, Ion Bârcă, este revoltat de defrişările masive care au avut loc în localitate. Edilul spune că, în ultimii trei ani, s-au tăiat peste 8.000 de metri cubi de lemn şi că, în acest ritm, dealurile vor deveni terenuri de fotbal.

„Am cerut sprijinul Poliţiei. În fiecare zi, când voi afla de aceste lucruri, cu Poliţia voi fi prezent în păduri şi nu voi mai lăsa tăierile de lemne în Turburea. Jaful trebuie oprit! Nu se poate să tai, în ultimii trei ani, din Turburea, peste 8.000 de metri cubi de lemne. Turburea e o comună bogată. În administrare, comuna are 2300 de hectare de pădure sau avea 2.300 de hectare de pădure. Pădurarii vând într-o veselie la lemne, de nu are nimeni ce să le facă. Dacă mai tăiem încă trei ani la rând, încă 8.000 de metri cubi, facem terenuri de fotbal pe deal. E o neglijenţă, e ceva ieşit din comun. Fiind primar al comunei Turburea, mă interesează şi nu e bine ce se întâmplă. O să pun poze, filmuleţe, cum sunt defrişate, în ce hal sunt defrişate pădurile”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Edilul doreşte să strângă semnături de la cetăţenii din localitate şi să-i trimită un memoriu preşedintelui Klaus Iohannis, pentru a dispune un control în Turburea.

„O să iau semnături de la fiecare cetăţean din comună. Trimitem un memoriu către preşedintele României, să vină aici să facă o inspecţie. Se taie lemnele din pădure, pleacă apoi cu ele, iar Poliţia nu o interesează decât avizul de însoţire a mărfii. Bine, bine, dai avizul de însoţire a mărfii, dar un bon fiscal cu valoarea lemnului din pădure, pe care tu îl cumperi, de ce nu este ataşat la avizul de însoţire a mărfii? Asta e evaziune fiscală. Dacă eu, Bârcă, mă duc în pădure şi car 20 de căruţe de lemne, le iau cu şase milioane şi dau cu 15 milioane de lei vechi căruţa. Este evaziune fiscală. Fără societate, fără nimic, vând lemne cum vor”, a mai spus Ion Bârcă.

Acesta vrea ca în pădurile din comună să fie permise tăierile doar pentru localnicii care folosesc lemnele pentru încălzire, în sezonul rece, fără ca acestea să mai fie vândute în alte localităţi.

Poliţia anunţă că va intensifica verificările în locurile de depozitare şi comercializare a materialului lemnos şi pe drumurile publice.

„Poliţiştii gorjeni acţionează permanent pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice şi a agresiunilor îndreptate împotriva fondului forestier naţional, în special a celor de tăiere ilegală, transport, prelucrare şi comercializare în afara legii. Activităţile poliţiştilor din structurile cu atribuţii în domeniul prevenirii şi combaterii faptelor ilegale asociate domeniului silvic se vor intensifica în funcţie de dinamica infracţionalităţii”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici