Un profesor de la UMF Iaşi a fost reţinut pentru luare de mită, tentativă de viol şi şantaj

Un profesor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, coordonator al disciplinei Anatomie, a fost reţinut, vineri seară, de către procurorii DNA Iaşi, fiind acuzat de luare de mită, tentativă de viol şi şantaj asupra unei studente de la Facultatea de Farmacie.

2308 afișări
Imaginea articolului Un profesor de la UMF Iaşi a fost reţinut pentru luare de mită, tentativă de viol şi şantaj

Un profesor de la UMF Iaşi a fost reţinut pentru luare de mită, tentativă de viol şi şantaj (Imagine: Shutterstock)

Procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Iaşi al DNA au dispus, vineri, reţinerea pentru 24 de ore a conferenţiarului universitar Dumitru Păduraru, coordonator al disciplinei Anatomie, din cadrul UMF Iaşi, el fiind acuzat de luare de mită, tentativă de viol şi şantaj.

Potrivit unui comunicat al DNA Iaşi, Păduraru a încercat să întreţină relaţii sexuale cu o studentă la Facultatea de Farmacie, ameninţând-o în mai multe rânduri că nu va putea promova examenul de anatomie pe care urma să-l susţină cu el.

"În zilele de 15, 23 si 26 ianuarie 2015, în calitate de coordonator al disciplinei Anatomie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi, inculpatul Păduraru Dumitru a încercat să întreţină relaţii intime, dar şi relaţii de aceeaşi natură cu o frecvenţă săptămânală, în tot cursul semestrului anului universitar 2014-2015, cu o studentă la Facultatea de Farmacie (denunţătoare în cauză), prin constrângerea psihică a acesteia, efectuată prin ameninţarea cu faptul că nu va putea promova altfel examenul la disciplina ”anatomie” (pe care urma să-l susţină cu el, în calitate de profesor examinator, cel mai târziu în vara anului 2015, cu ocazia reexaminării)", se arată în comunicatul DNA Iaşi.

Potrivit procurorilor, pe 26 ianuarie, profesorul Dumitru Păduraru a ameninţat-o cu moartea pe studenta respectivă, solicitându-i să nu dezvăluie nimănui despre cele întâmplate.

Dumitru Păduraru va fi prezentat, sâmbătă, în faţa judecătorilor Tribunalului Iaşi, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În primăvara anului 2010, Dumitru Păduraru a fost vizat de explozia produsă într-o maşină care aparţinea cumnatului său, tot medic, şi pe care o foloseau amândoi. La momentul respectiv, procurorii au întocmit dosar penal pentru tentativă de omor, în condiţiile în care lângă maşină au fost găsite urme de explozibil. Păduraru ieşise din bloc şi se îndrepta către autoturism, parcat în faţa imobilului, însă întrucât uitase să ia ceva de acasă s-a întors, moment în care a avut loc explozia.

Cu câteva luni în urma incidentului cu explozia din maşină, profesorul ieşean Dumitru Păduraru a mai fost victima unui incident, fiind bătut de mai mulţi bărbaţi, în urma agresiunii acesta necesitând mai multe zile de spitalizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici